Πολιτική

11 Σεπτεμβρίου 2024 13:37 Τελευταία ενημέρωση : 11 Σεπτεμβρίου 2024 15:08

ΣΥΡΙΖΑ: “Κλειστά” τα χαρτιά Κασσελάκη – Ανοίγουν… τα στόματα τα στελέχη

Πυρά κατά του απερχόμενου προέδρου εκτοξεύουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν «ανοίγει τα χαρτιά» του.

ΣΥΡΙΖΑ: “Κλειστά” τα χαρτιά Κασσελάκη – Ανοίγουν… τα στόματα τα στελέχη
-

Του Γιάννη Τσακίρη

Την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για το αν θα είναι τελικά ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν με αγωνία υποστηρικτές αλλά και αντίπαλοι προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε:

  • Έκτακτο Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου
  • Εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής 24 Νοεμβρίου
  • Β’ γύρος εκλογών 1 Δεκεμβρίου

 «Εκτίμηση μου είναι ότι θα είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης. Αναμένει τις τελικές αποφάσεις των οργάνων για να αποφασίσει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Δικαίωμα να είναι υποψήφιος έχει είναι σαφές. Αν θα το κάνει δεν μπορώ να ξέρω. Εκτιμώ ότι δεν θα κερδίσει», είπε στο Action24 η Όλγα Γεροβασίλη.

Τα σενάρια «δίνουν και παίρνουν» με τα στελέχη που πρωτοστάτησαν στην έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη να σχολιάζουν δεικτικά το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος.

«Αν ο Κασσελάκης κάνει πολιτικό φορέα, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος», εκτίμησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είπε πως «παρόλο που το έλεγαν δεν φύγαμε. Σήμερα βλέπω στο δημόσιο διάλογο ότι ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος συζητά το ενδεχόμενο να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ».


Ο Σωκράτης Φάμελλος το όνομα του οποίου ακούγεται ως ένας από τους πιθανούς διεκδικητές της ηγεσίας δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, λέγοντας πως προέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να επουλώσει τις πληγές του.

«Όλη αυτή η κρίση που μας αφορά και έχουμε ευθύνες όλοι. Δεν δημιουργήθηκε η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη. Υπήρχαν και πριν θέματα. Πιθανόν είναι ένα σύμπτωμα αυτής της κρίσης όλο αυτό που περάσαμε. Πρέπει να δούμε πώς θα το επουλώσουμε ως αρνητικό αποτύπωμα και πώς θα μπορούμε να προτείνουμε κάτι για την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αρκετοί πάντως εξέλαβαν το αίτημα που κατέθεσαν στην Πολιτική Γραμματεία οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη για να στηθούν άμεσα κάλπες ως σινιάλο του πρώην Προέδρου για εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Debate: Η Τέιλορ Σουίφτ στηρίζει την Κάμαλα Χάρις στις αμερικανικές εκλογές

Θηβών: Σκοτώθηκε οδηγός με μηχανή που είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη: Έγκυος η γυναίκα - Διασωληνώθηκε και ο σύζυγός της


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)