Πολιτική

Σήμερα 14:11 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:42

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις Κασσελάκη προκαλούν “εμφύλιο”

Τα «βέλη τους διασταυρώνουν» πλέον δημοσίως τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις Κασσελάκη προκαλούν “εμφύλιο”
-

Του Γιάννη Τσακίρη, από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους συζητήθηκαν κοινοβουλευτικά θέματα.

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες μετά από τις νέες «φωτιές» που άναψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης βάζοντας στο τραπέζι την αλλαγή του ονόματος του κόμματος.

Συγκεκριμένα πρότεινε στην Επιτροπή Καταστατικού το νέο όνομα του κόμματος να είναι «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», απαλείφοντας τους όρους «ριζοσπαστική» αλλά και την «Προοδευτική Συμμαχία».

Οι «87» αντέδρασαν άμεσα καλώντας τον να οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες.

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι μετά τις χθεσινές προτάσεις είναι ότι ο ίδιος έχει κάνει μια επιλογή για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ακόμη και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πήραν αποστάσεις από την πρόταση για αλλαγή του ονόματος, με τον Νίκο Παππά να σημειώνει πως «δεν είμαι βέβαιος ότι πρέπει αυτό το θέμα να συζητηθεί στο Συνέδριο».

Πέρα από την αλλαγή του ονόματος ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε μια σειρά από ασυμβίβαστα, όπως: Κανείς βουλευτής δεν θα μπορεί να μετέχει στα κομματικά όργανα.

Μπαίνει όριο 3 θητειών στους βουλευτές ενώ αν θέλουν να κατέβουν ξανά θα πρέπει να αλλάζουν περιφέρεια, ενώ αν κάποιος μετέχει σε κομματικό όργανο και θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής θα παραιτείται 24 μήνες πριν τις εκλογές.

Στο μόνο κομματικό όργανο που θα μετέχουν βουλευτές και ευρωβουλευτές  (ex officio) είναι στο Εθνικό Συμβούλιο που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή.

Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τα μέλη του κόμματος να σταματήσουν αυτήν την αντιπαράθεση, μέσω ανάρτησής του:  «Δεν έχει το όνομα τη χάρη, το ξεκάθαρο πρόγραμμα την έχει».

Οι οργανωτικές αλλαγές εξυπηρετούν την υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου αλλαγής που επαγγέλλεσαι!

Όχι τον έλεγχο του μηχανισμού που θες να επιβάλλεις!!»

Με αρκετή δόση ειρωνείας σχολίασε την πρόταση για αλλαγή του ονόματος και ο Χρήστος Σπίρτζης, τον οποίο καλεί εκ νέου η Επιτροπή Δεοντολογίας για απολογία με τις ποινές της διαγραφής ή της αναστολής της κομματικής του ιδιότητας να είναι οι πιο πιθανές.

«Συμφωνώ, να αλλάξει. Αυτό το κόμμα δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Αν δεν υπάρχει η αριστερά στο όνομα ακόμα καλύτερα γιατί θα αντικατοπτρίζει πώς έχει εξελιχθεί το κόμμα», σχολίασε σχετικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Η επιστολή σου επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Στο πλαίσιο της ενότητας ,και της συντροφικότητας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο σε καλεί για τρίτη και τελευταία φορά να σεβαστείς τον θεσμό της Ε.Δ και να προσέλθεις σε συνάντηση με την τριμελή επιτροπή , την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 προκειμένου να δώσεις τις εξηγήσεις σου», αναφερόταν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Ειδήσεις σήμερα:

Queen: Ο Brian May υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Πήλιο: Δασεργάτες “κεραυνοβολήθηκαν” από ρεύμα που χτύπησε τον γερανό τους

Φονικό τροχαίο στο Καλπάκι

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)