Πολιτική

Σήμερα 15:27

ΣΥΡΙΖΑ - Κεχαγιά: Ακούγονται αντιρρήσεις, αλλά όχι “άλλη πρόταση” ή “άλλο σχέδιο”

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όσους έχουν ενστάσεις ή αντιρρήσεις να τις καταθέσουν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τι ανέφερε για τον Παύλο Πολάκη κιαι την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλία.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεχαγιά: Ακούγονται αντιρρήσεις, αλλά όχι “άλλη πρόταση” ή “άλλο σχέδιο”
-

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ - Κουμουνδούρου

Στο Βόλο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την περιβαλλοντική καταστροφή, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον, όπως σημείωσε, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει απόψε συνεδρίαση με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αντικείμενο τις καταστατικές αλλαγές και με θέμα την ενίσχυση του ρόλου της στο νέο καταστατικό του κόμματος, στη βάση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τα μέλη, ενώ θα υποβάλει και τις δικές του.

Αύριο, πρόσθεσε, συνεδριάζει και η Επιτροπή Καταστατικού.

Αναφερόμενη στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την «αδράνεια» από την πλευρά της κυβέρνησης και σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «εξαντλείται σε φιέστες και μοίρασμα δημοσίου χρήματος σε φίλους και ημέτερους», ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ερώτηση για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις από την πρωτοφανή μόλυνση του Παγασητικού.

Εξάλλου, όπως είπε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Αλέκος Αυλωνίτης, επισκέπτονται αυτήν την ώρα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν αίτημα για διερεύνηση νέων ποινικών αδικημάτων και νέων υπαιτίων, σχετικά με το μπάζωμα του τόπου εγκλήματος των Τεμπών.

Ενόψει της ΔΕΘ, η Β. Κεχαγιά σχολίασε τις διαρροές για τις αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «επιχειρεί να δείξει δήθεν κοινωνικό πρόσωπο », ενώ επί της ουσίας αρνείται « πεισματικά » να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως τη μείωση του ΦΠΑ και « συνεχίζει την μηδενιστική πολιτική της».

Απαντώντας σε ερώτηση, για τις επικείμενες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, πως θα ξαπαρουσιάσει τις προτάσεις που έχει ήδη κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για το φορολογικό και η οποία έτυχε « ευρύτερης αποδοχής από την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς », ενώ θα καταθέσει και μια νέα, πλήρη πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, το ζήτημα της στέγασης αλλά και τη δημόσια υγεία.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέπεμψε και σε πρόσφατη έκθεση της Eurostat για τους τομείς κατανάλωσης και παραγωγής στην Ελλάδα που «ακυρώνει» τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί δήθεν σύγκλισης με την Ε.Ε., καθώς, όπως σημείωσε «η χώρα μας υστερεί σε βασικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΕ».

Η Β. Κεχαγιά επισήμανε και το περιστατικό του δασκάλου στη Ρόδο που κοιμόταν στο αυτοκίνητο του και μόνο με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, βρέθηκε λύση, κάνοντας λόγο για «αδράνειά της κυβέρνησης που φθάνει τα όρια της απάθειας» και αντέταξε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος « έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα στέγασης για εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές ».

Συνεχίζοντας, άσκησε κριτική στα 11 σημεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τα σχολεία, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιμένει στην αναγκαία αύξηση των πόρων για τη δημόσια εκπαίδευση», καθώς «σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα λειτουργεί με 40% αναπληρωτές, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 5%».

Σχολείο - σχολική αίθουσα - εξετάσεις

Τέλος, όσον αφορά τα εθνικά θέματα η εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιμένει να επισημαίνει την ανυπαρξία συνεκτικής εθνικής στρατηγικής για τον απαιτούμενο ελληνοτουρκικό διάλογο και την αδράνεια της κυβέρνησης με ταυτόχρονη προσπάθεια υποβάθμισης της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας».

Κάλεσε επίσης, την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τη μυστική διπλωματία και το επικίνδυνο δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου σύμμαχου».

Ερωτηθείσα, σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή του Παύλου Πολάκη, σημείωσε πως είναι «ευπρόσδεκτη» όποια πρωτοβουλία από τα όργανα, με δεδομένη και τη συνεδρίαση της Κεντρική επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τη γενικότερη αναταραχή των τελευταίων ημερών στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όσους έχουν «ενστάσεις ή αντιρρήσεις» να τις καταθέσουν στην Κεντρική Επιτροπή, σχολιάζοντας ότι «πρέπει να δούμε αν υπάρχει ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο διαφωνίας» και τονίζοντας πως δεν έχει ακουστεί «άλλη πρόταση» ή κάποιο «άλλο σχέδιο». «Αν δεν υπάρχει ουσιώδης πολιτικός λόγος, διαφωνία, τότε η συνεδρίαση επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες αλλαγές του κόμματος», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι πριν από ενάμιση μήνα η ΚΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου και επανασυνεδρίαση αυτό το Σαββατοκύριακο για την επικύρωση της εξέλιξης του συνεδρίου και των καταστατικών αλλαγών. «Τι μεσολάβησε ώστε να έχουμε αυτήν την αναταραχή;», διερωτήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρέβεζα: Αιματηρή επίθεση στη Γιορτή της Σαρδέλας

Φονικό τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Μηχανή τράκαρε με αστικό λεωφορείο

Ρεύμα: Οι τιμές Σεπτεμβρίου από όλους τους προμηθευτές

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)