Πολιτική

Σήμερα 14:23

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: “Πανηγυρίζει” ο Τύπος για την επέτειο

Τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: “Πανηγυρίζει” ο Τύπος για την επέτειο
-

Για ‘απόβαση’ της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας στα κατεχόμενα κάνει λόγο σήμερα στα πρωτοσέλιδά του ο τουρκικός Τύπος, δύο μέρες πριν από τους πανηγυρισμούς στα κατεχόμενα για την 50ης επέτειο της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία  Άννα Ανδρέου.

Η Χουριέτ με τίτλο «Απόβαση στην ΄τδβκ’ την 50η χρονιά» γράφει ότι στα κατεχόμενα πάνε για τους εορτασμούς της 20ης Ιουλίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τα μέλη τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί βουλευτές. Και ο τουρκικός στόλος θα κάνει επίδειξη δύναμης. Θα παρελάσει η ναυαρχίδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ‘Αναντολού΄ με 50 πολεμικά πλοία.

Η εφημερίδα Σαμπάχ με τίτλο ''Απόβαση ειρήνης στην Κύπρο'' γράφει ότι 90 Βετεράνοι πήγαν χθες στα κατεχόμενα για τις εκδηλώσεις. «Δίνουμε τη ζωή μας με χαρά κάτω από αυτή την (τουρκική) σημαία», δήλωσαν.

Η Μιλλιέτ με τίτλο «Αρχίζουν οι διακοπές της Αϊσέ», αναφέρεται στο σύνθημα ‘Η Αϊσέ πάει διακοπές’ με το οποίο ξεκίνησε η δεύτερη εισβολή στην Κύπρο στις 14 Αυγούστου 1974. Σε άλλο τίτλο της «Ένταση Δένδια», αναφέρεται στην ένταση που προκλήθηκε χθες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με την ανακοίνωση – επίθεση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας εναντίον του Έλληνα ΥΠΑΜ Νίκου Δένδια.

Η ’Τουρκίγε’ με τίτλο «Δένδια γνώριζε τα όριά σου» γράφει ότι ο Νίκος Δένδιας στοχοποίησε την Τουρκία με τις δηλώσεις του για τον τουρκικό στρατό και ότι η απάντηση δεν άργησε από την Άγκυρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Gov.gr Wallet - Consent : Συγκατάθεση των πολιτών για ολοκλήρωση διαδικασιών

Αυγενάκης: Η δήλωση του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο για την ανάκληση της μήνυσης

Στεγόσαυρος APEX: Τιμή - ρεκόρ στην δημοπρασία (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)