Πολιτική

Χθες 17:57 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 20:04

Λογαριασμοί ρεύματος: Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για τις αποκλίσεις

Η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη είναι ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες σημαντικές ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Λογαριασμοί ρεύματος: Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για τις αποκλίσεις
-

Αύριο στις 10 π.μ. ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος.

Η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη είναι ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες σημαντικές ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην κριτική  που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ζητάει την επιστροφή των επιδοτήσεων στο ρεύμα από επιχειρήσεις. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως πρόκειται για ακόμη μία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αφού παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία, επεσήμανε πως οι επιστροφές αφορούν ποσά μέχρι 200 ευρώ και είναι το 1,2 τοις χιλίοις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αόρατες» οι εκρηκτικές αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

«Η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της, Π. Μαρινάκη, να κάνει «αόρατες» τις εκρηκτικές αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του καρτέλ στην ενέργεια, στο στήσιμο του οποίου έχει συμβάλει καθοριστικά. Ωστόσο, τα φουσκωμένα τιμολόγια που πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα», σχολιάζει με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της, Π. Μαρινάκη, να κάνει «αόρατες» τις εκρηκτικές αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του καρτέλ στην ενέργεια, στο στήσιμο του οποίου έχει συμβάλει καθοριστικά. Ωστόσο, τα φουσκωμένα τιμολόγια που πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα.

Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τις επιστροφές επιδότησης ρεύματος που ζητά η κυβέρνηση από μια σειρά μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως προς αυτό, πέρα από τη γνωστή σπέκουλα περί «λαϊκισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης είχε το θράσος να επιχειρήσει να διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται δικαίως για τον εμπαιγμό.

Υ.Γ. Ο κ. Μαρινάκης πανηγύρισε, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, για την αναβάθμιση του αξιόχρεου του Ελληνικού Δημοσίου από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings. Ας μας εξηγήσει συνεπώς: πώς γίνεται με τις συνεχείς αναβαθμίσεις από οίκους αξιολογήσεων και την ακμάζουσα οικονομία να μην ενδιαφέρθηκε κανένας ξένος επενδυτής για την ATTICA Bank; Από τη στιγμή μάλιστα που τα… σπασμένα θα τα πληρώσει το δημόσιο…

Ειδήσεις σήμερα:

Θερμοπληξία: Νεκρός 23χρονος με νοητική υστέρηση - Τον ξέχασαν οι γονείς του στο αυτοκίνητο

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μέχρι 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Βιασμός - Ρόδος: 35χρονη ασέλγησε σε 20χρονη στις τουαλέτες μπαρ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)