Γενικά

15 Μαΐου 2018 17:31

Βούτσης: ειρηνικοί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σφαγιάστηκαν από τα ισραηλινά στρατεύματα

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «κάρφωσαν» τον Κοτζιά για τις ίσες αποστάσεις που κρατήθηκαν – όπως υποστηρίζουν– στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Βούτσης: ειρηνικοί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σφαγιάστηκαν από τα ισραηλινά στρατεύματα
-

Αποδοκίμασε πλήρως ο Νίκος Βούτσης τα αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας και τη σφαγή Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινιάζοντας στο Μετρό του Συντάγματος την έκθεση γελοιογραφίας “WAR S.A. – ΠΟΛΕΜΟΣ Α.Ε.”, μίλησε για ακραίο κυνισμό στις διεθνείς σχέσεις, τονίζοντας πως «όσοι δεν θέλουν την ειρήνη και την υπονομεύουν, προετοιμάζονται και κάνουν πολεμικές επιχειρήσεις μικρής, μεσαίας, ευρύτερης κλίμακας και αυτή είναι η αλήθεια μπροστά στην οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας».

«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ακόμα σφαγής των Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα, με τη χρήση άμετρης, οριακής βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν μπορώ παρά, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, να εκφράσω την πλήρη αποδοκιμασία όλων μας σε αυτές τις μεθόδους», τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη να γίνονται σεβαστές από όλους, επί της ουσίας, οι αποφάσεις του ΟΗΕ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ειρήνη, την αρμονική συνύπαρξη, τη συνδιαλλαγή και τη συνεννόηση των κρατών».

«Καρφιά» σε Κοτζιά από την Καββαδία και Βάκη

«Καρφιά» στον Νίκο Κοτζιά για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και τις ίσες αποστάσεις που κράτησε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έριξε η Αννέτα Καββαδία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε «δολοφονική» την επίθεση του ισραηλινού στρατού και τόνισε ότι αυτή δεν αντιμετωπίζεται με παραινέσεις και ίσες αποστάσεις. Χαρακτήρισε ακόμη, κυνική την προσπάθεια εξομοίωσης θύτη και θύματος. «Η καταδίκη δεν μπορεί να είναι ναι μεν αλλά ιδίως από μια χώρα σαν την Ελλάδα», επεσήμανε, ζητώντας η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών να είναι κατηγορηματική και απερίφραστη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία αφού καταδίκασε απερίφραστα την "δολοφονική επέμβαση του ισραηλινού στρατού κατά αμάχων Παλαιστινίων", δήλωσε αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών, ότι δεν μπορούν να κρατηθούν ίσες αποστάσεςι ανάμεσα στου Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από τη Βουλή, ενώ κατέθεσε και ψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει σε υψηλούς τόνος την επίθεση των Ισραηλινών κατά αμάχων Παλαιστινίων διαδηλωτών, στη Λωρίδα της Γάζας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)