Βουλή

28 Μαρτίου 2018 19:05

Εμπλοκή με τον διορισμό του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ

Ενστάσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε αναβολή της ψηφοφορίας. Η ΝΔ κάνει λόγο για «σκάνδαλο» και θέτει θέμα ηθικής τάξης.

Εμπλοκή με τον διορισμό του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ
-

Ενστάσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε αναβολή της ψηφοφορίας για την έγκριση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Στάθη Μαρίνου, προκάλεσε η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου από την κυβέρνηση.

Τρεις κυβερνητικοί βουλευτές εκφράστηκαν μεν θετικά, αλλά με ερωτηματικά, ενώ η ψηφοφορία αναβλήθηκε γιατί η Εύη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ) απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Γιώργος Βαρεμένος ήταν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν να ψηφίσουν «ναι» με ερωτηματικό στον διορισμό του κ. Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές.

Για τη ΝΔ υπάρχει «σκάνδαλο» και θέμα ηθικής τάξης, καθώς ο κ. Μαρίνος ήταν τεχνικός σύμβουλος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ. Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης του κ. Καρκαλής με το οποίο διατηρούσε εταιρεία πήρε με απευθείας ανάθεση 20.000 ευρώ μόλις πριν από δύο ημέρες. Ο Στάθης Μαρίνος παραδέχθηκε το γεγονός, λέγοντας ωστόσο ότι τα λεφτά δεν τα πήρε η εταιρεία που είχε με τον κ. Καρκαλή, αλλά ο ίδιος ο κ. Καρκαλής.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)