Βουλή

03 Νοεμβρίου 2017 12:57

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στην Βουλή

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση για την ασφάλεια στην χώρα. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα Εξάρχεια και οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ.

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στην Βουλή
-

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» μετά από επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την ασφάλεια στην χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την τοποθέτηση του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «κατάσταση βίας και ανομίας» στην χώρα, με τον πρωθυπουργό να καταλογίζει στην ΝΔ ακραία λογική.

«Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που είχε ως αποτέλεσμα «να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς».

Παρατήρησε ακόμη ότι «πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα», αναφέροντας ως παράδειγμα τα Εξάρχεια «που έχουν μετατραπεί σε άβατο». Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπισήμια τόνισε ότι «έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων».

Μητσοτάκης - Βουλή - ασφάλεια

Μιλώντας και για την δράση του Ρουβίκωνα ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε το περιστατικό με το «ντου» στη Βουλή λέγοντας ότι «τότε ο κ. Βούτσης προσωπικά φρόντισε να κάνει τα περιπολικά ως ταξί».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας του ακραία λογική.

«Μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία» είπε ο πρωθυπουργός.  Εξήγησε πως θίγονται οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ανεβάζετε συνέχεια στο twitter όλο συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συμπεριφορά «Τζέκιλ και Χάιντ».

Καταλόγισε αδιέξοδο στη ΝΔ καθώς όπως είπε απευθυνόμενος στον κ. Μησοτάκη «δεν σας βολεύει και δε σας αρέσει το προφανές, ότι χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο δυναμικής ανάκαμψης. Και δεν σας αρέσει, γιατί το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι το δικό σας το καημό, να επιστρέψετε στη διακυβέρνηση».

Τσίπρας - Βουλή - ασφάλεια

«Να ζητήσετε συγγνώμη για όσα ισχυρίζεστε περί κύκλου αίματος στη χώρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας  ενώ χαρακτήρισε «ντροπή» τα όσα υποστηρίζει τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον νόμο Παρασκευοπούλου, παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, για τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια.

«Η ΕΛΑΣ αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση του εγκλήματος», είπε ο πρωθυπουργός. «Ενώ εσείς το πρωί διακηρύττατε το νόμο και την τάξη, το βράδυ υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών. Επί Νέας Δημοκρατίας -με αρμόδιο υπουργό εσάς, κ. Μητσοτάκη, στο αντίστοιχο υπουργείο και τον κ. Δένδια, που εξεγείρεται σήμερα, υπουργό Δημόσιας Τάξης- καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην δευτερολογία του σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού ότι απέλυσε αστυνομικούς. «Ποιος απέλυσε αστυνομικούς, είστε χυδαίοι ψεύτες και συκοφάντες. Καταργήσαμε κενές οργανικές θέσεις όταν καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία οδηγήθηκε σε άλλες υπηρεσίες. Είπατε ότι απέλυσα αστυνομικούς: ζητήστε συγγνώμη Η έφεσή σας στο ψέμα είναι παρομοιώδης», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης - Βουλή - ασφάλεια

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε θέματα οικονομίας με αφορμή τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα. «Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα. Ένα πράγμα παραμένει σταθερό. Η έφεσή σας σε προσωπικές επιθέσεις, ψέματα και συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος Τσίπρας του 2014.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)