Διπλωματία

19 Σεπτεμβρίου 2017 16:13

Πρόσκληση Τσαβούσογλου στον Κοτζιά για επίσκεψη στην Άγκυρα

Τι αναφέρεται στο κάλεσμα του Τούρκου ΥΠΕΞ προς τον Έλληνα ομόλογο του, τον οποίο είχε αποφύγει να συναντήσει στην διάρκεια των διασκέψεων για το Κυπριακό.

Πρόσκληση Τσαβούσογλου στον Κοτζιά για επίσκεψη στην Άγκυρα
-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Με ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσκαλεί το Νίκο Κοτζιά στην Τουρκία. 

Η συνάντηση σχεδιάζεται να γίνει στις 24 Οκτωβρίου, εφόσον υπάρξει η – αναμενόμενη -  θετική απόκριση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε επιδιώξει συνάντηση με τον ομόλογο του τόσο πριν τη Γενεύη 1 όσο και την Γενεύη 2 (Κρανς Μοντάνα) προκειμένου να συζητήσουν για το Κυπριακό αλλά οι απόπειρες αυτές είχαν προσκρούσει στην άρνηση Τσαβούσογλου, που απέφευγε να δεσμευτεί και τελικώς οδήγησε σε ναυάγιο τους δυο γύρους συνομιλιών.

Το ελληνικο ΥΠΕΞ αποτιμά θετικά την πρόσκληση, που έρχεται σε μια περίοδο αναθέρμανσης των συζητήσεων για νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)