Γενικά

09 Αυγούστου 2017 18:06

Κυβερνητικό “ρήγμα” από τις δηλώσεις Βούτση

Την έντονη αντίθεση Καμμένου προκάλεσαν οι δηλώσεις του ΠτΒ, Κόντρα ΝΔ – Τζανακόπουλου. Αιχμηρό σχόλιο για Καμμένο από Γεωργιάδη. Με «Ηρόδοτο» απάντησε ο Σεραφείμ Πειραιώς.

Κυβερνητικό “ρήγμα” από τις δηλώσεις Βούτση
-

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για τις παρελάσεις και το ζήτημα της αριστείας.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας για το θέμα των μαθητικών παρελάσεων τόνισε πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό "στυλ"» προσθέτοντας πως «δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Παράλληλα έθιξε και το ζήτημα της αριστείας σημειώνοντας πως «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες. Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική».

Ο κ. Βούτσης παρατήρησε επίσης ότι η «εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική» και συνέχισε λέγοντας πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"».

«Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας". Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», κατέληξε.

μαθητική παρέλαση - 25η Μαρτίου

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και τονίζει.

«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Τζανακόπουλος: έχουμε βαθιές διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ, δήλωσε, «ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι».

ΣΥΡΙΖΑ: ακροδεξιά ρητορεία από τη ΝΔ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ, απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης. Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό».  

ΚΚΕ: κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, υπερασπίζονται την αντιλαϊκή πολιτική και βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που γονατίζει το λαό, εφευρίσκουν καθημερινά νέο πεδίο κάλπικης αντιπαράθεσης, προκειμένου να τον αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά του προβλήματα και να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση». 

Βούτσης - Καμμένος

Καμμένος: οι δηλώσεις Βούτση μας βρίσκουν αντίθετους

Την πλήρη αντίθεσή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Καμμένος - tweet

Γεωργιάδης: τον έχουν γραμμένο τον Πάνο μάλλον

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την ανάρτηση Καμμένου με δικό του καθ΄όλα αιχμηρό tweet, στο οποίο αναφέρει, «Επίθεση στην Εκκλησία, Άσυλο, Σημαία, Ν/Σ για γάμο και υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους..τον έχουν γραμμένο τον Πάνο μάλλον».

Άδωνις Γεωργιάδης - tweet

Την αντίδραση του στις δηλώσεις Βούτση γνωστοποίησε επίσης με tweet και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος.

Κατσαφάδος - tweet

Σεραφείμ Πειραιώς: Θυμήσου τον Ηρόδοτο

Με μια φράση του Ηροδότου για τα στοιχεία του Έθνους, απάντησε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

«Το ομότροπον, το ομόγλωσσν ,το όμαιμον και το ομόθρησκον,  γι αυτό το Σύνταγμά μας στο άρθρο 16 επιτάσσει την διαμόρφωση Εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως διότι  δεν έχουμε την τύχη να έχουμε όμορα κράτη το Σαν Μαρίνο , το Μονακό, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες , αλλά την Τουρκία , τα Σκόπια και την Αλβανία . Συνεπώς νομίζω ότι οι απόψεις του κυρίου Βούτση και γενικώς των ανθρώπων οι οποίοι θέλουν την απόιεροποίηση των Συμβόλων  και την αποδυνάμωση του υγιούς εθνισμού, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες».  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)