Βουλή

31 Ιουλίου 2017 20:26

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την Παιδεία

Αντιπαράθεση  κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αφορά την ανώτατη εκπαίδευση.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την Παιδεία
-


Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας σε σειρά ρυθμίσεων που αφορούν στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. 

Ο βουλευτής έκανε λόγο για βουτιά στο παρελθόν και τις πιο ζημιογόνες πρακτικές του, ενώ οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ. Όπως είπε, με τη διάταξη για το άσυλο οι πάσης φύσεως εγκληματίες θα δρουν ανενόχλητοι. «Άλλο άσυλο ιδεών και άλλο άσυλο εγκληματιών», ανέφερε και επέκρινε την κυβέρνηση και για το ρύθμιση που αφορά στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων, λέγοντας ότι στοχεύσει στον κομματικό έλεγχο των ιδρυμάτων. 

Πυρά σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη που θέτουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, έριξε από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, κατηγορώντας και την κυβέρνηση ότι έφερε προς ψήφιση ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. 

«Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό στο να καθιερώσουμε σωστούς ακαδημαϊκούς κανόνες, τους οποίους όταν ακούει η αντιπολίτευση κάτι παθαίνει», είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Τόνισε ότι «το σημερινό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ σύντομα θα είναι παρελθόν» και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί με δικονομίστικο τρόπο να προστατεύσει όσους αυθαιρετούν και υπονομεύουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα. 

Ένταση προκάλεσε ακόμη, το γεγονός ότι στο συζητούμενο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής 12 υπουργικές τροπολογίες, που ρυθμίζουν διάφορα ζητήματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)