Βουλή

25 Απριλίου 2017 23:28

Σε “ύφαλο” προσκρούει η προανακριτική για τον Παπαντωνίου

Εγείρονται ζητήματα αρμοδιότητας της επιτροπής, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την τακτική Δικαιοσύνη.

Σε “ύφαλο” προσκρούει η προανακριτική για τον Παπαντωνίου
-

Σε επιτροπή “περιορισμένης ευθύνης” εξελίσσεται η προανακριτική που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας του.

Η πρώτη συνεδρίαση έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει, αφού ακόμη και βουλευτές της πλειοψηφίας φαίνεται να προβληματίζονται αν η επιτροπή είναι αρμόδια για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αφού αυτό της απιστίας έχει παραγραφεί.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επέμειναν ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια και πως ο φάκελος πρέπει να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη. Όπως είπαν βουλευτές της, τα περιθώρια έρευνας της επιτροπής είναι συγκεκριμένα, καθώς για την ίδια υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την τακτική Δικαιοσύνη. 

Μετά από περίπου τρεις ώρες συνεχών αντιπαραθέσεων, συμφωνήθηκε από όλα τα κόμματα να ζητήσουν στοιχεία για τους λογαριασμούς του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας ώστε να εξεταστεί ο χρόνος που ανοίχτηκαν, ήταν κατά την διάρκεια ή μετά την θητεία του στο υπουργείο.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι αύριο το απόγευμα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)