Κόμματα

10 Μαρτίου 2017 12:57

Οικονόμου: ηχηρό ράπισμα της Δικαιοσύνης σε Ξανθό - Πολάκη

Κατηγορεί Τσίπρα και ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. "Δεν επιστρέφουν οι διοικητές" λέει ο Πολάκης.

Οικονόμου: ηχηρό ράπισμα της Δικαιοσύνης σε Ξανθό - Πολάκη
-

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απομάκρυνση των διοικήσεων των νοσοκομείων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές, προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους» τονίζει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά. Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ». Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ καταλήγει λέγοντας ότι η ανοχή τελείωσε. «Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Πολάκης: Δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι διοικητές

Δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι δέκα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές δημοσίων νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 με υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες κρίθηκαν ως μη νόμιμες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό γνωστοποίησε μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας ότι «η απόφαση (του ΣτΕ) δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα καθώς η θεωρητική θητεία αυτών έχει λήξει πλέον, άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής όσων "δικαιώθηκαν" με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις».

Πολάκης - facebook - διοικητές

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)