Διπλωματία

24 Φεβρουαρίου 2017 23:21

“Καυτά μέτωπα” συντηρεί η Τουρκία

Με την “φωτιά” παίζει η τουρκική “μονταζιέρα” στα Ίμια. Η απάντηση από Πάνο Καμμένο και αρχηγό ΓΕΣ. Ο “πονοκέφαλος” με τους δύο κομάντος.

“Καυτά μέτωπα” συντηρεί η Τουρκία
-


Τουρκικές προκλήσεις, απειλές και... κομάντος. Νέο επεισόδιο σκηνοθέτησε η Άγκυρα, την Παρασκευή, στα Ίμια με τον Πάνο Καμμένο να καταγγέλλει -μέσω του ΑΝΤ1- την τουρκική προπαγάνδα και τον αρχηγό ΓΕΣ να διαμηνύει στους Έλληνες «να κοιμούνται ήσυχοι».

Το ήδη τεταμένο κλίμα έρχεται να βαρύνει, όμως, η υπόθεση των δυο Τούρκων κομάντος  που μπήκαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο και κρατούνται σε ασφαλή χώρο όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ενώ καταζητούνται στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ.

Κι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα, τα χονδροειδή λάθη στο μοντάζ και τη σκηνοθεσία στα βίντεο, την προδίδουν. 

Την ώρα που το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και της Ψερίμου καταγράφοντας τις συνεχείς περιπολίες του ελληνικού λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού η τουρκική κινηματογραφία....γύριζε άλλο ένα σενάριο  έντασης σύμφωνα με το οποίο η κανονιοφόρος «Αήττητος» εκδιώχθηκε από τα τουρκικά ύδατα 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια κοντά σε νησίδα που την ονομάζουν Τσατάλ, και που αποκλειστικά μόνο εκείνοι γνωρίζουν αφού το όνομα Βόλος, όπως είναι η μετάφραση δεν αντιστοιχεί σε κάποιο ελληνικό νησί της περιοχής. 

 

Οι Τούρκοι, πάντως, παρά τους λεονταρισμούς μάζεψαν το ωκεανογραφικό πλοίο Τσεσμέ από το Αιγαίο. Η αναγγελία μέσω naftex των ερευνών ήταν έτσι κι αλλιώς άκυρη διεθνώς αφού είχε εκδοθεί από τον μη εξουσιοδοτημένο σταθμό της Σμύρνης για ελληνική θαλάσσια περιοχή. Προφανώς για εσωτερική κατανάλωση υποστήριξαν, όμως, πως τα ελληνικά πλοία «το έβαλαν στα πόδια».    

Το σενάριο της τουρκικής προκλητικότητας περιείχε, όμως, την Παρασκευή και το καθιερωμένο… “ρεσάλτο” στον εθνικό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα “αερομαχία” πάνω από τη Λέσβο και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά.  

Την ίδια ώρα Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ζητούν άμεση αγορά νέων αεροσκαφών, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ο Αρχηγός ΓΕΣ. Ο στρατηγός Στεφανής διεμήνυσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις «ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους» και γι΄αυτό «οι Έλληνες πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι.

Αντιθέτως ο διεθνολόγος και αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος, εξέφρασε, μέσω του ΑΝΤ1, ανησυχία για τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και φόβους για ένα «θερμό επεισόδιο».

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)