Βουλή

08 Δεκεμβρίου 2016 17:51 Τελευταία ενημέρωση : -

Τσακαλώτος: ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα

"Eίμαστε στα μέσα της διαπραγμάτευσης", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και ζήτησε την συνδρομή της αντιπολίτευσης για να κλείσει η β' αξιολόγηση.

Τσακαλώτος: ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα
-

Τη συνδρομή της αντιπολίτευσης για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με τα πρωτογενή πλεονάσματα που συνοδεύονται με επιπλέον μέτρα, ζήτησε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε νέα μέτρα και θέλω τη δική σας υποστήριξη ότι αυτή είναι η θέση όλης της Βουλής, θα ήταν βοηθητικό για μένα και την κυβέρνηση», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών.

Ενημερώνοντας για την συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναφέρθηκε στην «συμβιβαστική» πρόταση της κυβέρνησης για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη θέση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα εργασιακά.

Υποστήριξε ότι «η πολιτική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει σχεδόν τελειώσει», είπε και διευκρίνισε πως έχει σχεδόν κλείσει το δημοσιονομικό κενό για το 2017 με τη διαφορά να κυμαίνεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018 είναι λίγο μεγαλύτερο, «αλλά εκτιμώ πως δεν θα χαλάσει εκεί η συμφωνία».

Ευκλ. Τσακαλώτος - Βουλή - Προϋπολογισμός

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του προανήγγειλε ότι το ερχόμενο Σάββατο θα απαντήσει για τα πλεονάσματα. "Είμαστε στην μέση της διαπραγμάτευσης και έχω περιορισμούς ως προς τι μπορούμε να πούμε" είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε «τίποτα δεν είναι συμφωνημένο μέχρι να συμφωνηθούν όλα, είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης». 

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως τα μέτρα ελάφρυνσης αρχίζουν από σήμερα και δρουν σωρευτικά. «Το ότι θα είναι το χρέος μικρότερο αργότερα, σημαίνει αλλαγή του κλίματος τώρα και αυτό θα προσελκύσει επενδυτές», ανέφερε.

Ευκλ. Τσακαλώτος - Γ. Χουλιαράκης

Στην «έκκληση» Τσακαλώτου για βοήθεια της αντιπολίτευσης, απάντησε ο Ν. Δένδιας  από τη ΝΔ, λέγοντας ότι το να το ζητάει λίγες μέρες πριν κλείσει η αξιολόγηση δεν είναι καθαρό και σωστό. «Υπάρχει θεσμικός τρόπος για μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της αντιπολίτευσης», είπε. «Η αντιπολίτευση δεν μιλά για εκλογές», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και αναρωτήθηκε αν όλα είναι στον αέρα, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να του καταλογίζει προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)