Βουλή

29 Νοεμβρίου 2016 12:10

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη Βουλή

«Βολές» Λοβέρδου για το κατεπείγον του νομοσχεδίου. Είχε προηγηθεί καβγάς με τον Κρεμαστινό.

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη Βουλή
-

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι είναι «βαποράκια συμφερόντων», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή δύο άρθρα του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, που ψηφίζεται απόψε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Λοβέρδου στο νομοσχέδιο υπάρχουν και δύο χαριστικά άρθρα: ένα με το οποίο, όπως είπε, καταργείται η υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων GPS σε βυτιοφόρα πετρελαιοειδών με συνέπεια την εκτίναξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και ένα άλλο, με το οποίο –όπως κατήγγειλε-νομιμοποιούνται όλες οι απευθείας αναθέσεις δημόσιων έργων που δεν έχουν δημοσιευτεί στο ΚΗΔΜΗΣ αν και θα έπρεπε να ακυρωθούν.

«Να πάρει πίσω τα “βαποράκια συμφερόντων”», αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο οποίος υποστήριξε πως το άρθρο για τα GPS δεν προβλέπει την κατάργησή τους, αλλά τον επιμερισμό του κόστους εγκατάστασής τους.

Νωρίτερα ο Α. Λοβέρδος «τσακώθηκε» με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινό επειδή κατά την άποψή του αγνόησε το αίτημα του να γίνει ψηφοφορία για την απόσυρση των δύο επίμαχων διατάξεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)