Διπλωματία

05 Οκτωβρίου 2016 18:52

Μήνυμα Παυλόπουλου από το μνημείο του Ηλιάκη: “μολών λαβέ”

Συνεχίζει τις αυστηρές συστάσεις προς τους γείτονες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μήνυμα Παυλόπουλου από το μνημείο του Ηλιάκη: “μολών λαβέ”
-

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αποστολή μηνυμάτων προς κάθε κατεύθυνση, στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν και άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας, με τις οποίες τίθεται θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ακόμη ένα μήνυμα, από τόπο ιδιαιτέρως συμβολικό, το μνημείο που έχει στηθεί στην Κάρπαθο, προς τιμήν του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Καταθέτοντας στεφάνι στην μνήμη του ήρωα-πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε «η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει.  Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους.  Και διδάσκει, συνακόλουθα, την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του».

Σμηναγός - Κώστας Ηλιάκης - μητέρα - θάνατος

Μόλις χθες, κατά την τελετή υποδοχής των λειψάνων των Ελλήνων καταδρομέων του "Noratlas", ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε ξανά απαντήσει στις προκλήσεις απο όμορες χώρες και στέλνοντας μήνυμα και προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είχε τονίσει ότι "η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει και τα σύνορα της ΕΕ".

Προκόπης Παυλόπουλος - Κάρπαθος - 72η Επέτειος Απελευθερωτικού Κινήματος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)