Κυβέρνηση

01 Οκτωβρίου 2016 23:19

Κόντρα Μαξίμου – Σταμέλου για το Σκοπευτήριο Καισαριανής

"Η κυβέρνηση δεν θα εξιλεωθεί στο Σκοπευτήριο" τονίζει ο δήμαρχος Καισαριανής. Δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Κυριακής. Τι απαντά το Μαξίμου.

Κόντρα Μαξίμου – Σταμέλου για το Σκοπευτήριο Καισαριανής
-

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του δημάρχου Καισαριανής, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ηλίας Σταμέλος στην κυβέρνηση και την άρνησή του να δώσει το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή, παρουσία του πρωθυπουργού, για την απόδοση του χώρου στον Δήμο της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος τόνισε ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. «Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σταμέλος εξήγησε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε «με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική».

Τόνισε δε ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Γι αυτό όπως είπε, μεταξύ άλλων, «τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη».

Σκοπευτήριο Καισαριανής

Μαξίμου: εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατηγορεί τον δήμαρχο ότι επιλέγει να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται ότι «ο δήμαρχος Καισαριανής ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του Σκοπευτηρίου. Το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση».

Παράλληλα, τονίζεται ότι η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μια ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο. «Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται», καταλήγει η ανακοίνωση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)