Βουλή

21 Σεπτεμβρίου 2016 20:11

Ψηφίστηκε στη Βουλή η σύμβαση για το Ελληνικό

Στο "κόκκινο" η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα το ζήτημα των επενδύσεων. Αυτοκριτική Μπαλτά - Τσακαλώτου. "Μπηχτές" από Άδωνι.

Ψηφίστηκε στη Βουλή η σύμβαση για το Ελληνικό
-

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με ευρύτατη πλειοψηφία, αφού την στήριξαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της ΧΑ.

Η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα το ζήτημα των επενδύσεων χτύπησε κόκκινο και ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης η περιπαιχτική διάθεση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έλεγαν για τη συμφωνία, που τώρα υπογράφουν. Ότι δηλαδή πρόκειται για το σκάνδαλο των σκανδάλων και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Το νομοσχέδιο προσφέρεται για «άγριο τρολάρισμα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο Άδωνις Γεωργιάδης , αλλά και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης στους διαδρόμους της Βουλής.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε ωστόσο, και το εσωτερικό θέμα στο κυβερνών κόμμα, καθώς δεν έλειψαν ομιλίες αυτοκριτικής, όπως του Αριστείδη Μπαλτά που έκανε λόγο για αναγνωρισμένη ήττα και του Ευκ. Τσακαλώτου που μίλησε ανοιχτά για συμβιβασμό. Στον αντίποδα ο Φλαμπουράρης υπεραμύνθηκε της επένδυσης, μιλώντας για νίκη.

Ενδιαφέρον η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, από τους Οικολόγους – Πράσινους Γιάννη Τσιρώνη, που διαφώνησε με την επένδυση και είπε ότι δεν θα την αποδομήσει ο ίδιος, αλλά η αγορά.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)