Κύπρος

28 Μαΐου 2016 22:58

Προς εκτόνωση η εμπλοκή στο Κυπριακό

Νέα επικοινωνία του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μπάιντεν.

Προς εκτόνωση η εμπλοκή στο Κυπριακό
-


Νέα τηλεφωνική συνομιλία - δεύτερη σε δύο ημέρες - είχαν ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. 

Την εμπλοκή προκάλεσε  η πρόσκληση Ακιντζί  στο γεύμα Ερντογάν , στην Κωνσταντινούπολη,  προς τιμήν των συμμετεχόντων στο διεθνές φόρουμ για την ανθρωπιστική κρίση, και η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον τουρκοκύπριο ηγέτη. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στον διάλογο για το Κυπριακό.  Πρόσθεσε ότι ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά, σημείωσε, ότι εκτονώνεται η εμπλοκή, μετά και τις εξηγήσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Από την πλευρά του Μπαν Γκι-μουν αναφέρθηκε ότι δεν ήταν πρόθεσή του να προκληθεί αναστάτωση. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)