Κυβέρνηση

04 Ιουνίου 2015 08:00

Μητρόπουλος: Αυτό είναι πακέτο εξόδου και όχι συμφωνίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, από το Πρωινό ΑΝΤ1, ότι το πακέτο που προτείνεται δεν περνά από τη Βουλή και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για εκλογές.

-

«Αυτά τα μέτρα δεν έχουν προηγούμενο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος στο Πρωινό ΑΝΤ1, αναφερόμενος στα μέτρα που προτάθηκαν στον Πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο κ.Μητρόπουλος σημείωσε ότι τα όσα προτείνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι τα όσα «πέρασαν» από τον Σόιμπλε στην πενταμερή του Βερολίνου.

«Είναι το μέιλ Χαρδούβελη επί 2. Είναι τα σκληρότερα μέτρα που έχουν προταθεί και απορώ πώς εταίροι που υποτίθεται ότι δείχνουν αλληλεγγύη και κατανόηση σε αυτόν το λαό που έχει φτύσει αίμα πέντε χρόνια τα προτείνουν» σημείωσε ο κ.Μητρόπουλος, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο η συμφωνία  - όπως φαίνεται ότι διαμορφώνεται – να περάσει από τη Βουλή.

Συμφώνησε με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος ανέφερε ότι «αν είχαν πει προεκλογικά ότι δέχονται το 70% του μνημονίου, θα είχαν βγει τρίτο κόμμα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι τα «πρωτάκουστα μέτρα που προτείνονται στην Ελλάδα έρχονται μετά από πέντε χρόνια που ο λαός έχει φτύσει αίμα» από τον «διαλλακτικότερο» των Ευρωπαίων τον Γιούνκερ.

Σημείωσε ότι ο ίδιος και κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είχαν κάνει λόγο για τη «χειρότερη εκδοχή» τονίζοντας ότι «είχαν άγνοια» της κατάστασης.

Ο κ.Μητρόπουλος επανέλαβε ότι «τα μέτρα που φέρεται να προτάθηκαν δεν είναι δυνατόν να περάσουν», ενώ χαρακτήρισε το πακέτο ως «πακέτο εξόδου», «πακέτο εξώθησης από τις διαπραγματεύσεις» και όχι πακέτο για επίτευξη συμφωνίας.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην πλευρά των δανειστών, σημείωσε ότι βρισκόμαστε «σε σκηνικό πλήρους αδιεξόδου με πρωτοβουλία των δανειστών».

Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει «να ενημερωθούν άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή για το περιεχόμενο της συμφωνίας και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες. «Στο βάθος των πρωτοβουλιών, μετά από αυτό το σκηνικό, είναι οι εκλογές», σημείωσε «προσυπογράφοντας» τη δήλωση που είχε κάνει τη νύχτα ο Νίκος Φίλης.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)