Κόμματα

02 Ιουνίου 2015 14:54

Γεωργιάδης: Δεν θα ψηφίσω για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

"Αυτή τη συμφωνία που ακούω από χθες, εγώ μια χαρά την ψηφίζω" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πως σχολίασε το θέμα με την Έλενα Παναρίτη.

-

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και τη συμφωνία που θα φέρει η ελληνική κυβέρνηση προς ψήφιση μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σχολίασε και το θέμα των τελευταίων ημερών με την Έλενα Παναρίτη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως: «Δεν θα ψηφίσω μια συμφωνία που σηματοδοτεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». «Να δούμε τη συμφωνία με το καλό… Όταν τη δούμε με το καλό, θα μπορούμε να τοποθετηθούμε. Αν, ας πούμε, έχει απόσβεση του νόμου Κατρούγκαλου, είναι ένα θέμα θετικό, αν έχει ιδιωτικοποιήσεις μαζικές, εγώ είμαι υπέρ. Αυτή τη συμφωνία που ακούω από χθες, εγώ μια χαρά την ψηφίζω, πολύ μ’ αρέσει», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Για την στάση της ΝΔ είπε: «Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και εάν φτάσουμε σε μια τέτοια μέρα που από τη δική μου ψήφο κρίνεται αν θα μείνει η Ελλάδα ή όχι στην Ευρώπη – μιλώ σαν Ν.Δ. – μην έχετε αμφιβολία ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Εάν συζητάμε όμως για την έγκριση μιας συμφωνίας πού θα’ ναι του κ. Τσίπρα και θα αφορά τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με την Ευρώπη, εκεί βεβαίως η Ν.Δ. μπορεί να δει τι της αρέσει και τι όχι». 

Για την υπόθεση Παναρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:  «Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά με την Παναρίτη. Άμα με ρωτάγατε πριν λίγους μήνες για την Παναρίτη, θα σας έλεγα καλά λόγια. Τη συμπαθώ και οφείλω να το πω αυτό. Τώρα ξαφνικά διαβάζω μια δήλωση της Παναρίτη πού λέει «να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημονιακά δεσμά». Εγώ θεωρώ υποκρισία αυτό που κάνουν με την Παναρίτη. Δεν τους πείραξε η Κατσέλη, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, δεν τους πειράζει ο Κουρουμπλής υπουργός Υγείας, δεν τους πειράζει ο Ρουμελιώτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στο πρώτο μνημόνιο… Δεν τους πειράζει ότι κάνανε πρόεδρο στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον τότε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ στο πρώτο μνημόνιο και τους πειράζει τώρα η Παναρίτη; Εδώ είναι να τρελαθούμε δηλαδή! Αυτή είναι η χώρα των τρελών, δεν εξηγείται διαφορετικά».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)