Βουλή

03 Απριλίου 2015 12:37

Νικολούδης: Δύσκολος ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ

Τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο έλεγχος των υποθέσεων φοροδιαφυγής εξήγησε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

-

Με αργό βηματισμό προχωρούν ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ και off shore εταιριών, προκαλώντας απαισιοδοξία στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικράτειας, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι δύσκολος.

Απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, «το να επιχειρήσει κανείς κάποιο φορολογικό έλεγχο, μόνο με βάση τη λίστα Λαγκάρντ ή τη λίστα Λουξεμβούργου ή όποια άλλη λίστα θέλετε είναι περίπου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, γιατί βλέπει μόνο το δέντρο και όχι το δάσος».

Ο Παναγιώτης Νικολούδης υποστήριξε ότι πρέπει να συνεκτιμηθούν και άλλα στοιχεία από άλλες τράπεζες, χρηματιστήρια κτλ, ενώ τις δυσκολίες ενισχύει, κατά τον ίδιο, και η στάση της Ελβετίας, που θεωρεί ότι τα στοιχεία έφυγαν με παράνομο τρόπο από την τράπεζα και αρνείται να δώσει στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο off shore εταιριών είπε ότι από τις 766 off shore εταιρίες, έχουν ελεγχθεί 72, ενώ σε εξέλιξη είναι άλλοι 365 έλεγχοι.

Για την υπόθεση του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ, ο υπουργός Επικράτειας ανέφερε ότι «έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου που διεξάγεται από την περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος έδωσε  εντολή να συντομευθεί και ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)