Βουλή

17 Μαρτίου 2015 17:08 Τελευταία ενημέρωση : -

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους

Τηλεοπτικά συνεργεία και απεσταλμένοι ξένων δικτύων στη Βουλή για την ανακοίνωση της συγκρότησης ειδικής επιτροπής.

-

Το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών δικτύων και δημοσιογράφων από ξένα μέσα ενημέρωσης κέντρισε η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκροτήσει επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Ορισμένοι εξ αυτών ήθελαν να έχουν και αποκλειστικές δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής για το θέμα, όπως η Αγγελική Κουρούνη που εκπροσωπούσε τη γαλλική ραδιοφωνία TV5 αλλά και το εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo που αρχές του χρόνου δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση και θρήνησε νεκρούς.

Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν μαζί δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής, η Αγγελική Κουρούνη ανέφερε ότι στη Γαλλία υπάρχουν δύο τάσεις, σε ότι αφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, η πρώτη λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τα χρέη και τις οφειλές τους, ενώ η δεύτερη αναζητά εξηγήσεις για το πιο είναι το χρέος αυτό.

Μαζί της ήταν και ο Τόμας Λακρουά του γαλλικού τμήματος της Deutsche Welle, με παραδοσιακή βρετανική φορεσιά που θα είχε συνάντηση και θα έκανε συνέντευξη στην Πρόεδρο της Βουλής.

Ξένα δίκτυα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι είχαν φθάσει αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της συνέντευξης Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή με αποτέλεσμα στην αίθουσα να επικρατεί από νωρίς το αδιαχώρητο.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Έρικ Τουσέν, ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους που πολιορκήθηκε από τους ξένους δημοσιογράφους για μια δήλωση.

0

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)