Εκλογές

26 Ιανουαρίου 2015 11:10

Το «χρηματιστήριο» των σταυρών

Ποιοι ξεπέρασαν ποιους, ποια ονόματα έμειναν εκτός Βουλής, ποιοι «σάρωσαν».

-

Ηχηρά ονόματα μένουν εκτός βουλής όπως η Αντζελα Γκερέκου, η Κατερίνα Παπακώστα, o Γιάννης Μιχελάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιώργος Ορφανός, ο Τάσος Νεράτζης, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Νίκος Ταγαράς, ο  Κώστας Τζανακούλης, ο Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης (καθώς δεν έβγαλε έδρα η ΝΔ στα Χανιά) και ο Πέτρος Τατσόπουλος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών.

Η καταμέτρηση της σταυροδοσίας των υποψηφίων κινείται με βραδύτερους ρυθμούς από αυτή των ψηφοδελτίων και πολλοί υποψήφιοι μετρούν με κομμένη την ανάσα ψήφο προς ψήφο τους σταυρούς για να διαπιστώσουν εάν πέτυχαν σε προσωπικό επίπεδο.

Στην Ά Αθήνας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας ξεπερνούν σε σταυρούς την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εκλέγεται τρίτη ενώ εκτός μένει η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας. Στην 4η θέση εκλέγεται ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Στο ΠΑΣΟΚ η Συλβάνα Ράπτη υπολείπεται σημαντικά του κ. Σκανδαλίδη, ενώ εκτός μένουν, οι Θανάσης Αλευράς και Θανάσης Χειμωνάς .

Στη Β’ Αθήνας από τη ΝΔ πρώτος εκλέγεται ο Νίκος Δένδιας, (κατέβηκε για πρώτη σε αυτήν την περιφέρεια) ο οποίος ξεπέρασε σε ψήφους τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ εκτός μένει η Κατερίνα Παπακώστα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης κι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Β’ Αθήνας, πρώτος εκλέγεται ο Γιάννης Βαρουφάκης με διαφορά άνω των 10.000 ψήφων από τον δεύτερο Γιάννη Δραγασάκη, ενώ εκτός βουλής μένουν η ‘Άννα Χατζησοφιά, ο Οδυσσέας Βουδούρης κι ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

Από το ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας πρώτη εκλέγεται η Φώφη Γεννηματά, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ εκτός βουλής μένει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Πύρρος Δήμας. Δεν εκλέγεται επίσης ο Παντελής Καψής που ήταν υποψήφιος στη Β΄Πειραιά.

Από το Ποτάμι δεν εκλέγεται προς το παρόν ο Πέτρος Τατσόπουλος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής και από τη Χρυσή Αυγή η Ελένη Ζαρούλια.

 Σίγουρα εκτός βουλής μένει η Άντζελα Γκερέκου η μεταγραφή της οποίας από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, προκάλεσε αίσθηση. Η κ. Γκερέκου ηττήθηκε κατά κράτος στην εσωκομματική μάχη των «γαλάζιων» στη Κέρκυρα, από τον Στέφανο Γκίκα ο οποίος ξεπερνά την κα Γκερέκου κατα 4.500 ψήφους περίπου.

Εκτός βουλής και ο Γιάννης Μανιάτης καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε έδρα στην Αργολίδα αλλα και ο Τέρενς Κουίκ, καθώς οι ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτή Επικρατείας.

"Σάρωσε" ο πρωην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στη Λέσβο που ξεπέρασε κατα 8.000 ψήφους τον συνυποψήφιό του Παύλο Βογιατζή.  Πρώτη στην Κοζάνη με μεγάλη διαφορά η  υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, που συγκεντρώνει περισσότερους από 12.000 σταυρούς, και η Θεδώρα Τζάκρη στην Πέλλα με περισσότερες από 11.000 ψήφους.

Μεταξύ των ονομάτων που δεν εκλέγονται προς το παρόν σε διάφορες άλλες περιοχές-με αρκετά πάντως εκλογικά τμήματα να υπολείπονται-βρίσκουμε τους Αρβανιτόπουλο, Νεράτζη, Κρανιδιώτη, Τζαμτζή, Ταμήλο, Κρανιδιώτη,  Λυκουρέντζο και Ζέτα Μακρή .

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)