Γενικά

21 Νοεμβρίου 2014 08:58

Καρατζαφέρης: «Οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές»

Απάντηση, μετά από μέρες σιωπής, έδωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού του, διαβεβαιώνοντας ότι τίποτα από αυτά που ακούγονται δεν ισχύει.

-

Οι κατηγορίες είναι βαριές για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Η δήλωση ψευδούς πόθεν έσχες, καθώς και η συμμετοχή του σε δύο οφσόρ εταιρείες είναι οι προς το παρόν εξεταζόμενες ποινικές του πράξεις.

Η υπόθεσή του κ.Καρατζαφέρη έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ήδη εδώ και τρεις μέρες, ενώ την ίδια μέρα της παραπομπής της, αποκαλύφθηκε ότι το όνομά του εμπλέκεται πιθανόν και σε μία τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει εμφανιστεί, παρά μόνο τηλεοπτικά, όταν τις πρώτες μέρες που η υπόθεσή του είδε το φως της δημοσιότητας είχε δηλώσει στο Πρωινό ΑΝΤ1 ότι «δεν κάμπτεται, δεν παραιτείται» από την προεδρία του κόμματός του.

Χθες σε εμφάνιση στο δικό του τηλεοπτικό κανάλι, ήταν η πρώτη φορά που μίλησε δημόσια.

«Είναι θέμα τιμής, έχουν μπλέξει ετερόκλητα, αίολα πράγματα.Θα δώσω τη μάχη για την αξιοπρέπεια. Βεβαιώνω όλους ότι αυτή η βρωμιά με τη μίζα, θα πέσει, δεν ισχύει», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας ότι

«Όσους τόνους λάσπης και να ρίξουν, δεν μπορούν να μας κάμψουν. Οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές. Σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει ίχνος σκιάς για όλα αυτά που διαδίδονται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κατηγορίες και οι ποινές

Ο ποινικολόγος κ.Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 έδωσε μία περιγραφή ως προς το ποιες είναι οι ενδεχόμενες ποινές που μπορεί να βαρύνουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, στην περίπτωση που ισχύουν αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Ο νομικός έκανε σαφές ότι ο κ.Καρατζαφέρης κατηγορείται για δήλωση ψευδούς πόθεν έσχες και για παράνομη συμμετοχή του σε οφσορ. Και μόνο.

Εξήγησε πως «από το 2010 οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να μη συμμετέχουν σε οφσορ εταιρείες» και «στην περίπτωση που συμμετέχουν διαπράττουν ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ως πέντε έτη».

«Αν ισχύον όλα αυτά, ο κ. Καρατζαφέρης θα κατηγορηθεί για πλημμέλημα» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι «η ποινή κάθειρξης θα φτάσει μέχρι και τα δέκα χρόνια, στην περίπτωση που η παράνομη περιουσία του ξεπερνά τις 300.000 ευρώ και έχει αποκτηθεί από πράξεις που συνδέονται με την πολιτική του δραστηριότητα».

Έκανε επίσης σαφές ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίξουν την κατηγορία αυτή και διευκρίνισε ότι για να υπάρξει «ξέπλυμα» θα πρέπει να έχει προηγηθεί άλλο αδίκημα, όπως είναι η απάτη ή η δωροδοκία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)