Βουλή

22 Οκτωβρίου 2014 18:42

Θύελλα στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης εμπλέκει τον Μητρόπουλο σε "φάμπρικα" παράνομων προσλήψεων σε δήμους

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταγγέλλει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ως εργατολόγος είχε χαρακτηρίσει παράνομες τις μετατροπές συμβάσεων σε δήμους.

-

Το «colpo grosso» των δήμων που μετέτρεπαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου έφερε στο φως πόρισμα του ΑΣΕΠ που κατέθεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με αφορμή την υπόθεση του Κερατσινίου με τους 27 εργαζόμενους με τα πλαστά πιστοποιητικά, αποκάλυψε πως ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε αποφανθεί πριν από χρόνια πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Ο πρώην δήμαρχος και οι εργαζόμενοι, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέφυγαν στον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο για νομικές συμβουλές και εκείνος τους απάντησε εν ψυχρώ πως ό,τι κι αν βάλουν μέσα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Παρά τη νομική άποψη του βουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε δήμαρχος έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ κι αυτό «παραπλανώμενο», επικυρώνει τα εντελώς ανακριβή στοιχεία. «ΚΙ εσείς ξέρατε τι συνέβαινε κι όχι μόνο στη Δραπετσώνα, αλλά και σε άλλους δήμους  και φαίνεται πως είχε στηθεί φάμπρικα».

«Η ζημιά ανέρχεται σε 2,1 εκατ. ευρώ και αυτός είναι ένας δήμος και έρχεστε τώρα με μόνο επιχείρημα ότι είναι φουκαράδες, όταν άλλοι που δεν έκαναν χρήση του πρ.δ. είναι απέξω, αυτή είναι η αριστερά της ισότητας;», διερωτήθηκε, προκαλώντας αντιδράσεις στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εμφανώς δύσκολη θέση ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε πως ποτέ ο ίδιος δεν είπε ότι είναι παράνομοι οι εργαζόμενοι, αλλά μόνον ότι δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του πρ.δ. Παυλόπουλου που θα έπρεπε να διευρυνθούν για να ενταχθούν περισσότεροι. «Βάζετε μοιρογνωμόνιο δέκα χρόνια μετά και λέτε εσύ με το καροτσάκι πρέπει να φύγεις, ούτε στην κοινωνία των πιθηκανθρώπων δεν συμβαίνουν αυτά κι όταν ακόμη και ο φυλακισμένος έχει ένσημα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όλους να ζητήσουν συγνώμη από τις κυρίες στο Κερατσίνι.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι και η ΝΔ έχει ευθύνες τις οποίες αναγνωρίζει και είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατί οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα». 

Στον Αλέξη Μητρόπουλο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης που ανέφερε πως ορθά λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχαν παρανομήσει μέχρι που τον επισκέφθηκαν στο δικηγορικό του γραφείο. «Κάνατε το άσπρο –μαύρο, πράγματι, έως τότε δεν παρανόμησαν, γιατί δεν είχαν παρανομήσει, απλά τους είπατε ότι δεν έχω τις προϋποθέσεις για να κάνουμε χρήση του νόμου», είπε.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πόρισμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)