Βουλή

09 Απριλίου 2014 00:33

Νέος «σκόπελος» για την κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Καλλικράτη.

-


Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορούσε σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις στον Καλλικράτη.

Το ΠΑΣΟΚ, που είχε εκφράσει διαφωνίες, παρά τις βελτιωτικές τροποποιήσεις, καταψήφισε το άρθρο 21 το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να επιχορηγούν πολιτιστικούς και άλλους φορείς που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων του δήμου.

Διχογνωμία παρουσιάστηκε, όμως, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο εισηγητής, Γιώργος Ντόλιος, ζήτησε να διαγραφεί το άρθρο 24, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος , Πάρις Κουκουλόπουλος  δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει το εν λόγω άρθρο.

Το άρθρο 24 προβλέπει πως οι αιρετοί των ΟΤΑ που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμέλημα, θα τίθενται σε αργία μόνο εάν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Σε αργία θα τίθενται, επίσης, όσοι έχουν διαπράξει κακούργημα αρκεί να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα, πάντως, με το υπουργείο Εσωτερικών η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εύλογη ως λογική συνέχεια του τεκμηρίου αθωότητας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)