Γενικά

19 Φεβρουαρίου 2014 22:57

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού

Αλλαγές στην ηγεσία του Στρατού αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά τη συνεδρίαση του στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Αλλαγή σκυτάλης και στο Λιμενικό.

-

Ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Προς κάλυψη της κενής θέσης, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε ως διοικητή Α’ Στρατιάς τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Αλλαγή σκυτάλης στο Λιμενικό

Ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, που υπηρετούσε ως Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αναλαμβάνει αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θέση του αντιναύαρχου Δημήτρη Μπαντιά.

Η εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη προς το ΚΥΣΕΑ για αντικατάσταση του αρχηγού του σώματος έγινε δεκτή για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος ήταν αυτός που υλοποίησε με επιτυχία το λιμενικό «Καλλικράτη» και ο δεύτερος η έγκαιρη προετοιμασία του νέου αρχηγού για το δεύτερο κύμα κρίσεων που θα γίνει το Μάρτιο και θα αφορά τις χαμηλότερες βαθμίδες της ιεραρχίας του σώματος.

Ο νέος αρχηγός διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες ενώ η παράδοση - παραλαβή των νέων καθηκόντων του θα γίνει τη Δευτέρα 24/02.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)