Γενικά

20 Νοεμβρίου 2013 11:35

Τριάντα εκατομμύρια από το Ίδρυμα Ωνάση στο Επενδυτικό Ταμείο

Με 30 εκατομμύρια ευρώ θα συμμετέχει το Ίδρυμα Ωνάση στο επενδυτικό ταμείο που έχει ως στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη μείωση της ανεργίας.

-



Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί.

Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επενδυτική αυτή συμμετοχή που όπως τόνισε "σημαίνει πρώτον ρευστότητα στην αγορά και ταυτόχρονα, και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία και στις προοπτικές της".

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε πως το Ιδρυμα Ωνάση είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας ο οποίος ενισχύει το Ταμείο με την ελπίδα η χώρα και η οικονομία να πάει μπροστά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου το επενδυτικό ταμείο είναι το καλύτερο εργαλείο για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μια περίοδο όπου η οικονομία έχει περάσει κρίση και οι Έλληνες έχουν υποστεί φοβερές θυσίες.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επεσήμανε πως η συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο είναι πασίγνωστο στον κόσμο, στέλνει μήνυμα ότι οι Έλληνες ενωμένοι παλεύουν να ξεπεράσουν την κρίση.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)