Κόσμος

05 Σεπτεμβρίου 2016 16:49

H G20 καλεί όλες τις χώρες να μοιραστούν τα βάρη του Προσφυγικού

Στο τελικό ανακοινωθέν κάλεσε τα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Επιμένει στη δημοσιονομική ανάκαμψη και στην καινοτομία ως μοχλό ανάπτυξης.

H G20 καλεί όλες τις χώρες να μοιραστούν τα βάρη του Προσφυγικού
-

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες να εντείνουν τη βοήθειά τους και να «συντονίσουν καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής στην Κίνα.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 290.000 ανθρώπους, έχει αναγκάσει από τον Μάρτιο του 2011 πολλά εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκαλώντας μια ανθρωπιστική καταστροφή που έχει χτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης.

Χθες στο Χανγκτζόου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι οι δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη πλησιάζουν στα όριά τους και κάλεσε τις άλλες δυνάμεις της G20 να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί.

Η G20 κάλεσε επίσης να υπάρξει αύξηση των δημοσίων δαπανών, και όχι μόνο νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα τον ρόλο της καινοτομίας ως «μοχλού ανάπτυξης».

G20 - ΠΟΥΤΙΝ - ΟΜΠΑΜΑ

“Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ. Μπαράκ Ομπάμα, και της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Κίνα αλλά οι δύο μεγάλες δυνάμεις δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία για τη Συρία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίοι επίσης δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία λόγω των αποκλίσεων που επιμένουν.

Ο Ομπάμα και ο Πούτιν συνομίλησαν περίπου 90 λεπτά για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, τη μείωση των εχθροπραξιών και τη συνεργασία στην καταπολέμηση τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον, που πραγματοποιούν χωριστά επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, διαφωνούν κυρίως για την τύχη του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει να θέτει στόχο των επιχειρήσεών του τη συριακή αντιπολίτευση έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας.

G20 - ΠΟΥΤΙΝ - ΜΟΧΑΜΑΝΤ ΜΠΙΝ ΣΑΛΜΑΝ

Ρωσία-Σαουδική Αραβία: Ομάδα δράσης για την αγορά πετρελαίου

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν στη σύσταση μιας ομάδας δράσης για να επανεξετάσει τα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου και να προτείνει μέτρα και δράσεις που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.

Η Σαουδική Αραβία έχει υπογράψει συμφωνία για να επιδιώξει τη συνεργασία στην αγορά πετρελαίου με τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Χάλιντ αλ-Φαλίχ.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ, δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία περιλαμβάνει τρόπους για να σταθεροποιηθούν οι διεθνείς αγορές πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου και του περιορισμού της παραγωγής αργού.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι αντίστοιχα ο μεγαλύτερος και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.

ΚΙΝΑ - G20 - ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

Ηγετικό ρόλο θέλει η Βρετανία στο ελεύθερο εμπόριο, παρά το Brexit

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, διεμήνυσε ότι επιθυμεί η χώρα της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στο ελεύθερο εμπόριο, παρά το γεγονός ότι αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν υποχωρήσεις προς τον προστατευτισμό και ότι έχουν υπάρξει θετικές αντιδράσεις από εταίρους για την διασφάλιση νέων εμπορικών συμφωνιών.

ΚΙΝΑ - G20 - ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Λαγκάρντ: Η G20 συμφώνησε στην ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι στη σύνοδο της G20 αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη και ότι αυτή πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς.

Η Λαγκάρντ, που μίλησε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της G20 στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας, είπε ότι η ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλή για πολύ μεγάλο διάστημα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται.

Να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία για τη στήριξη της ανάπτυξης συμφώνησαν Λιου-Σόιμπλε

Τη σημασία του να χρησιμοποιήσει η G20 όλα τα εργαλεία πολιτικής – νομισματικά, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά – προκειμένου να πετύχει ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη συζήτησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη συνάντηση των δύο αξιωματούχων στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο Λιου τόνισε την σημασία του να διασφαλιστεί συνεχής οικονομική σταθερότητα, καθώς η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζονται τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)