Γενικά

15 Φεβρουαρίου 2016 15:34

Η Κύπρος διαψεύδει τον Παππά για τον αριθμό καναλιών

Επτά και όχι τέσσερα τα ιδιωτικά κανάλια στην Κύπρο ξεκαθαρίζει ο γενικός διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η Κύπρος διαψεύδει τον Παππά για τον αριθμό καναλιών
-

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά σχετικά με τον αριθμό τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στην υπόλοιπη Ευρώπη ο Πρόεδρος τους ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό τα ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν στην Κύπρο είναι επτά και όχι τέσσερα όπως είχε υποστηρίξει πρόσφατα ο υπουργός επικρατείας, Ν. Παππάς.

Ο γενικός διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ξεκαθάρισε ότι «αρμόδια Αρχή για να χορηγήσει, να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει άδειες είναι μόνο η Αρχή [Ραδιοτηλεόρασης]», το αντίστοιχο ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τον Νεόφυτο Επαμεινώνδα «έχουν χορηγηθεί 11 άδειες που λειτουργούν τηλεοπτικούς οργανισμούς. Επτά είναι γενικού ενδιαφέροντος, δηλαδή με πρόγραμμα ποικίλης ύλης, είναι σταθμοί ελεύθερης λήψης. Οι άλλοι τέσσερις είναι συνδρομητικοί, θεματικοί και εκπέμπουν μέσω ίντερνετ ή καλωδιακής τηλεόρασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Νεόφυτος Επαμεινώνδας τόνισε ότι το το θεσμικό πλαίσιο για να ξεκαθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο απλοποιήθηκε το 2010, ενώ το ετήσιο τέλος για κάποιον που διαθέτει μια τηλεοπτική άδεια είναι 51.400 ευρώ.

Επίθεση προς τον Ν. Παππά εξαπέλυσε η ΕΙΤΗΣΕΕ η οποία κάνει λόγο για "σκιές" επί της διαδικασίας και σειρά αντιφατικών δηλώσεων. Ακόμη ζητά από την Κυβέρνηση να διευκρινιστεί o αριθμός και το είδος των αδειών που σκοπεύει να δώσει.

Την ίδια ώρα Το Ποτάμι κάνει λόγο για παραπλάνηση της Βουλής και καλεί τον Υπ., Επικρατείας να δώσει εξηγήσεις και να ακυρώσει την πολιτική του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)