Γενικά

24 Σεπτεμβρίου 2015 11:51

Πρώτο crash test με τους δανειστές στο Euro Working Group

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ.

Πρώτο crash test με τους δανειστές στο Euro Working Group
-

Την πλήρη λίστα με τα μέτρα που θα έχει κάθε πακέτο μεταρρυθμίσεων και θα εφαρμόσει τις επόμενες 100 ημέρες η νέα κυβέρνηση αποφασίζει σήμερα το Euro Working Group, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του "κουαρτέτου" στην Αθήνα και την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Euro Working Group αναμένεται να τεθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ.

Όπως τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής του EuroWorking Group, ο Τόμας Βίζερ, «τα χρήματα θα δοθούν σε δύο υποδόσεις, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές συμφωνήσουν στους όρους εκταμίευσής τους, καθώς τα κεφάλαια αυτά συνδέονται με δύο δέσμες μεταρρυθμίσεων, η πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες ή έως και δύο μήνες. Αυτή η πρώτη δέσμη πρέπει να αποσαφηνιστεί. Η δεύτερη συνδέεται με την διαχείριση του χρηματοοικονομικού τομέα και τις μεταρρυθμίσεις σε αυτόν».

Τα προαπαιτούμενα είναι πολλά, ωστόσο όπως γνωστοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές, έχει ήδη καλυφθεί των 61% των δράσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)