Παράξενα

Σήμερα 09:10

Απάτες: Ηλικιωμένη έγινε “δόλωμα” σε παγίδα για... “αστυνομικούς”!

Που και πως η 85χρονη, σε συνεργασία με την Αστυνομία, έπιασε στο “δόκανο” δύο άτομα που είχαν κάνει “εταιρεία” εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Απάτες: Ηλικιωμένη έγινε “δόλωμα” σε παγίδα για... “αστυνομικούς”!
-

Μια 59χρονη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατά την παραλαβή χρηματικού ποσού, από καθορισμένο σημείο, που εναπόθεσε ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία εξαπάτησε τηλεφωνικά, μετά από επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς, που χρησιμοποίησαν ως «δόλωμα» την ηλικιωμένη, αφού εκείνη ήδη είχε μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο για να αφήσει χρηματικό ποσό μέσα σε γλάστρα, συνελήφθη ένας 63χρονος συνεργός της 59χρονης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 15-7-2024, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, 2 αλλοδαποί, 59χρονη και 63χρονος, κατηγορούμενοι για απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 85χρονη και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα υπαιτιότητας συγγενικού της προσώπου στην πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Η 85χρονη μετέβη σε προσυμφωνημένη συνάντηση σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς παράδοση του χρηματικού ποσού, το οποίο εναπόθεσε εντός γλάστρας σε καθορισμένο σημείο.

Οι κινήσεις της παθούσας έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο προς διερεύνηση της δράσης της 59χρονης, καθώς όπως διαπιστώθηκε, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, απέσπασε από ηλικιωμένη με παρόμοιο τρόπο δράσης χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Οι αστυνομικοί εφόσον πληροφορήθηκαν για τη συνάντηση, ενισχύθηκαν από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατά την άφιξη της 59χρονης στο σημείο για την παραλαβή των χρημάτων, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών προέβησαν στην ακινητοποίησή της.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε, αργότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και ο 63χρονος συνεργός της.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός και αξεσουάρ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».


Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Τα νέα στοιχεία που “βγήκαν” από το κινητό του κατηγορούμενου

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Ταξί παρέσυρε θανάσιμα άνδρα

Κίνα: Φωτιά σε εμπορικό κέντρο με δεκάδες νεκρούς (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)