Γενικά

05 Δεκεμβρίου 2018 14:11

Φρίκη: Έχασε το μάτι της από τον φακό επαφής! (βίντεο)

Η γυναίκα που έχασε το μάτι της από μικρόβιο σε φακό επαφής, προειδοποιεί όσους τους χρησιμοποιούν.

Φρίκη: Έχασε το μάτι της από τον φακό επαφής! (βίντεο)
-

Μία γυναίκα από το Βέλγιο δημοσιοποίησε την ιστορία τρόμου που η ίδια βίωσε, πριν από τρία χρόνια, για να προειδοποιήσει τον κόσμο που φορά φακούς επαφής να μην κάνει τα ίδια λάθη.

Η Πέτρα, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, είχε πάει ένα ταξίδι με σκάφος, όπου έκανε μπάνιο, φορώντας τους φακούς επαφής.

«Γύρισα το Σάββατο από τις διακοπές. Είχα ένα πάρτι και το απόγευμα το μάτι μου πονούσε λίγο. Έβγαλα αμέσως τους φακούς μου και τους πέταξα την ίδια ώρα.

Την επόμενη μέρα το μάτι μου ήταν κόκκινο και πονούσε περισσότερο», περιέγραψε η ίδια, που φυσικά την επόμενη μέρα πήγε σε αρκετούς οφθαλμίατρους, που της έδωσαν σταγόνες και κρέμες για τα μάτια.

Αφού είδε ότι τα φάρμακα δεν βοηθούσαν, πήγε σε πανεπιστημιακούς γιατρούς, που διέγνωσαν ότι είχε ένα παράσιτο στον κερατοειδή της, όμως μέχρι τότε η Πέτρα είχε χάσει σχεδόν όλη της την όραση και ο πόνος είχε γίνει αφόρητος.

Όραση - μπάνιο με φακούς επαφής

Η αιτία για την απώλεια της όρασής της φαίνεται πως ήταν το παράσιτο (acanthamoeba), το οποίο δεν είναι επικίνδυνο, εκτός της περίπτωσης που κολλήσει μεταξύ του φακού και του κερατοειδούς.

Όραση - μπάνιο με φακούς επαφής

Το συγκεκριμένο παράσιτο φωλιάζει στον κερατοειδή του ματιού και στη συνέχεια μολύνει όλο το μάτι.

Ένα συγκεκριμένο κολλύριο, με χλώριο, μπορεί να σκοτώσει το παράσιτο, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για την Πέτρα.

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για να διασώσει το μάτι της, η Πέτρα, πήρε τη δύσκολη απόφαση να αφαιρέσει το δεξί της μάτι.

«Όταν ήρθε η ώρα που έβγαλα το μάτι μου, ήταν το τέλος της περιόδου του πόνου. Και ναι, το να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με το μάτι καλυμμένο, είναι απόφαση που παίρνεις συνειδητά», είπε η Πέτρα, που πρόσφατα έβαλε προσθετικό φακό, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να καλύπτει το μάτι της.

Όραση - μπάνιο με φακούς επαφής

Το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται συνήθως σε νερά στάσιμα, όπως λίμνες, μπανιέρες, πισίνες, χαμάμ, αλλά και στο έδαφος και τον αέρα και επηρεάζει αυτούς που φορούν φακούς επαφής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)