Γενικά

09 Σεπτεμβρίου 2018 10:50

Χάος σε σχολεία και αεροδρόμια προκάλεσε 19χρονος φαρσέρ

Κατάφερε να προκαλέσει εκκένωση εκατοντάδων σχολείων αλλά και αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στέλνοντας χιλιάδες emails.

Χάος σε σχολεία και αεροδρόμια προκάλεσε 19χρονος φαρσέρ
-

Χάος προκάλεσε ένας 19χρονος φαρσέρ, ο οποίος έγινε η αιτία για την εκκένωση 400 σχολείων αλλά και μιας αναγκαστικής προσγείωσης αεροπλάνου.

Ο George Duke-Cohan έστειλε σχεδόν 24.000 ανυπόγραφα emails σε σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, στα οποία προειδοποιούσε για ύπαρξη βόμβας.

Αποδείχθηκε μάλιστα πως είχε κάνει και τηλεφώνημα για βόμβα σε πτήση που είχε αναχωρήσει από τη Βρετανία με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Η πτήση προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση και έπειτα από εξονυχιστική έρευνα ειδικών διαπιστώθηκε ότι ήταν φάρσα.

Ο 19χρονος όμως υποστήριξε πως είναι πατέρας και πως τον ενημέρωσε η κόρη του ότι η πτήση της είχε καταληφθεί από αεροπειρατές, που είχαν στη διάθεσή τους μία βόμβα.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη που τον εντόπισαν στο σπίτι του στο Γουότφορντ. Το τηλεφώνημα του Duke-Cohan που πληροφορούσε για βόμβα στο αεροπλάνο είναι στην διάθεση των Αρχών, όπως γράφει η βρετανική DailyMail. Η αστυνομία κατάσχεσε από το σπίτι του ηλεκτρονικές συσκευές που του ανήκαν, ενώ η δίκη του αναμένεται στις 21 Σεπτεμβρίου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)