Γενικά

21 Σεπτεμβρίου 2018 23:29

Παγωτό για… γκουρμέ ουρανίσκους

«Βανίλια του Ναύτη»… ένα «πάντρεμα» της παράδοσης με την σύγχρονη ζαχαροπλαστική!

Παγωτό για… γκουρμέ ουρανίσκους
-

 

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι μελάνι σουπιάς (ή και μελάνι από καλαμάρι) χρησιμοποιούμε σε πιάτα με ζυμαρικά - σπουδαίο το ριζότο με μελάνι σουπιάς - ή σε σάλτσες. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει παγωτό με μελάνι από καλαμάρι.

Στη μικρή πόλη St. George, στην Πολιτεία της Γιούτα, στις ΗΠΑ, ο σοκολατοποιός Ντέβον Τζέιμς Ρόμπερτς (Devon James Roberts) παρουσίασε από την εταιρεία ζαχαροπλαστικής του ένα κατάμαυρο παγωτό το οποίο βάφτισε «Sailor's Vanilla» (Βανίλια του Ναύτη). Η γεύση προκύπτει από ένα παράδοξο συστατικό της συνταγής: το μελάνι καλαμαριού (που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το πλέον γνωστό στους πολλούς μελάνι σουπιάς).

Στη «Βανίλια του Ναύτη» προφανώς και γευόμαστε βανίλια. Αλλά επιπλέον και κάτι αλμυρό, κάτι που παραπέμπει σε θάλασσα.

Προσφάτως, ο Ρόμπερτς έκλεισε το κατάστημά του. Οι γκουρμέ μπορούν να παραγγείλουν μόνο μέσα από τον ιστότοπό του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)