Γενικά

23 Μαρτίου 2018 08:40

Τον μεγαλύτερο… μπακλαβά λένε ότι έφτιαξαν οι Τούρκοι (βίντεο)

Θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness διεκδικούν δεκατέσσερις Τούρκοι μάγειροι…

Τον μεγαλύτερο… μπακλαβά λένε ότι έφτιαξαν οι Τούρκοι (βίντεο)
-

Μια ομάδα σεφ στην Τουρκία διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο μπακλαβά  που ζυγίζει πάνω από μισό τόνο.

Ο γιγάντιος μπακλαβάς παρουσιάστηκε σε «Γαστρονομική Σύνοδο Κορυφής» στην Άγκυρα, όπου δεκάδες επισκέπτες διεκδίκησαν ένα κομμάτι.

Ο Mehmet Kanbur, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας των 14 σεφ δήλωσε ότι ο μπακλαβάς ζυγίζει 518 κιλά - υπερδιπλάσιος του προηγούμενου ρεκόρ - και χρειάστηκαν έξι μήνες για την παρασκευή του.

Το … επίτευγμα φέρεται να επιβεβαιώθηκε και από  υπάλληλο του Guinness World Records, ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση μέσω βίντεο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Μπακλαβάς - Τουρκία - Ρεκόρ

"Αυτό το ρεκόρ είναι ένα γλυκό μήνυμα προς τον κόσμο. Ας μην μιλήσουμε ανταγωνιστικά, ας μιλήσουμε γλυκιά" σχολιάζει ο Kanbur αναφερόμενος στην επισήμανση του Reuters ότι η προέλευση του μπακλαβά διεκδικείται από Τουρκία και Ελλάδα.

"Όπως γνωρίζετε, ο Τούρκος λαός γεννιέται να τρώει γλυκά και να πεθαίνει να τρώει γλυκά ... Αυτό λέμε σε όλο τον κόσμο: τρώτε γλυκά, μιλάτε γλυκά", προσθέτει ο Τούρκος σεφ.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)