Γενικά

19 Μαΐου 2017 18:37

Η Κομμουνιστική Νεολαία της Κίνας σε ρόλο… προξενήτρας

Ψάχνετε το άλλο σας μισό; Απευθυνθείτε, μέσω διαδικτύου, στην CYL…

Η Κομμουνιστική Νεολαία της Κίνας σε ρόλο… προξενήτρας
-


Viral έγινε η είδηση ότι η Κομμουνιστική Νεολαία της Κίνας (CYL) υπόσχεται να βοηθήσει τους εργένηδες να βρουν το άλλο τους μισό. Στον επίσημο λογαριασμό της Λαϊκής Ημερησίας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η είδηση συγκέντρωσε περισσότερα από 47.000 σχόλια ενώ διαμοιράστηκε πάνω από 50.000 φορές. 

Η CYL θα διοργανώσει κοινωνικές δραστηριότητες για άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν συντρόφους, όπως λογοτεχνικές λέσχες και ραντεβού στα τυφλά, για να δώσει την ευκαιρία για γνωριμίες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της CYL. Μέχρι στιγμής, η CYL έχει οργανώσει 16 κοινωνικές συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή 1.700 ατόμων, όπου 208 εξ αυτών βρήκαν συντρόφους, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό στο WeChat του CYL. 

Το 2013, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρχαν στη χώρα περίπου 180 εκατ. ενήλικες σε ηλικία γάμου χωρίς συντρόφους. Τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτικών Υποθέσεων δείχνουν πως οι γάμοι μειώθηκαν κατά 6,3% το 2015 από το 2014. 

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, το 47% των γυναικών που ερωτήθηκαν απέδωσαν το γεγονός ότι δεν έχουν σύντροφο στη «λάθος χρονική συγκυρία», ενώ το 47% των ανδρών απάντησαν ότι ο λόγος ήταν «οικονομικές δυσκολίες».

Για τους Κινέζους εργένηδες, δεν είναι μόνο το CYL που παρακολουθεί την προσωπική τους ζωή. Σε μια κοινωνία όπου η οικογένεια έχει ιδιαίτερη αξία, οι γονείς συχνά επεμβαίνουν στις προσωπικές σχέσεις των παιδιών τους. Στις μεγάλες πόλεις, πάντα υπάρχουν «γωνιές προξενιού», όχι για όσους και όσες αναζητούν συντρόφους αλλά για τους γονείς τους. Οι γονείς θα ‘διαφημίσουν’ τα παιδιά τους, αναρτώντας αγγελίες με λεπτομέρειες όπως το εισόδημα, τη μόρφωση και το επάγγελμά τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)