Γενικά

03 Φεβρουαρίου 2015 17:52

Το... δάγκωμα της μαρμότας

Η «μετεωρολόγος» μαρμότα δάγκωσε τον δήμαρχο του Ουινσκόνσιν.

-


Ο Τζίμι που «κατοικεί» στον Δήμο του Γουισκόνσιν έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα . Είναι εμπειρικός μετεωρολόγος αλλά θέλει διάμεσο για να γνωστοποιήσει  την πρόβλεψή του. 

Το ρόλο του διάμεσου ανέλαβε ο δήμαρχος καθώς οι «συμπολίτες» του Τζίμι περίμεναν, με ανυπομονησία, να ακούσουν αν θα υποχωρήσουν τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο. 

Ο Τζίμι άρχισε να ψιθυρίζει την πρόβλεψη στον δήμαρχο αλλά δεν άντεξε στον πειρασμό και … δάγκωσε στο αυτί τον πρώτο πολίτη του Δήμου. 

Ο δήμαρχος σάστισε, για λίγο, καθώς το τελετουργικό κάλυπτε απευθείας  το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά, τελικά,  γνωστοποίησε το μήνυμα, " η μαρμότα είπε πως θα έρθει γρήγορα η Άνοιξη". 

Όλα αυτά τα περίεργα συνέβησαν στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα της μαρμότας, το αμερικάνικο έθιμο κατά το οποίο πλήθος κόσμου συρρέει  στο Πανξουτόνι (Punxsutawney) της Πενσιλβανίας για να προβλέψουν τον καιρό των προσεχών εβδομάδων ανάλογα με τη συμπεριφορά του συμπαθούς τρωκτικού. 

Αν το τρωκτικό βγει από τη φωλιά του και αποτύχει να δει τη σκιά του, εξαιτίας του νεφελώδους καιρού, ο χειμώνας σύντομα θα τερματισθεί. Αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη και η μαρμότα δει τη σκιά της και επιστρέψει στη φωλιά της, ο χειμώνας θα παραταθεί για έξι ακόμα εβδομάδες...

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)