Γενικά

05 Σεπτεμβρίου 2014 12:25

«Ατρόμητος»: Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έχει πατήσει ποτέ στη Γη

Μέρος του σκελετού του μεγαλύτερου δεινοσαύρου που έχει καταγραφεί ποτέ βρήκαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Φιλαδέλφεια.

-

Οι παλαιοντολόγοι του πανεπιστημίου της Φιλαδέλφεια οδηγήθηκαν στα ίχνη του μεγαλύτερου σκελετού δεινοσαύρου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Ο τερατόσαυρος ζύγιζε περισσότερα κιλά από μία φάλαινα ή ένα κοπάδι αφρικανικών ελεφάντων. Συγκριτικά με τον δεινόσαυρο που είχε ανακαλυφθεί στην Βόρεια Αμερική, αυτός εδώ τώρα είναι επτά φορές πιο βαρύς από ότι ο πρώτος.

Ο «Ατρόμητος» όπως ονομάστηκε είχε τόσο μεγάλο μέγεθος που δεν φοβόταν τίποτα και κανέναν. Ο τερατόσαυρος γιγάντωνε το ήδη τεράστιο σώμα του με χόρτα και ήταν μέλος της οικογένειας των μεγαλύτερων δεινοσαύρων που πάτησαν ποτέ στη Γη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο κομμάτια από τον σκελετό του «Ατρόμητου» δίπλα –δίπλα, ωστόσο αυτό που τους «τρομάζει» ακόμα περισσότερο είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν έχει ακόμα βρεθεί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)