Γενικά

07 Αυγούστου 2014 14:32

Η Selfie πιθήκου που είναι αγνώστου «πατρός»

Μία selfie φωτογραφία που τραβήχτηκε στα δάση της Ινδονησίας εμπλέκει έναν φωτογράφο, έναν πίθηκο και τη…Wikipedia.

-

Ένας φωτογράφος πήγε μέχρι την Ινδονησία να φωτογραφίσει τα δάση και εκεί τραβήχτηκε η φωτογραφία της ζωής του, αλλά το θέμα των δικαιωμάτων έχει προκαλέσει τελικά την απογοήτευση της ζωής του.

Ο David Slater φωτογράφισε τη φύση όταν ο πίθηκος του άρπαξε τη μηχανή κι έβγαλε μια selfie. Ναι, μετά τις selfie διάσημων αστέρων, πολιτικών και όποιου άλλου, με όποιον τρόπο μπορεί κανείς να φανταστεί, τώρα έβγαλε selfie και ένας πίθηκος.

Ο ευτυχής φωτογράφος θεώρησε πως μπορεί να κάνει απόσβεση στο ταξίδι-που του είχε στοιχίσει 2.000 λίρες-πουλώντας τα δικαιώματα τις φωτογραφίας αφού θα έβγαζε τουλάχιστον 10.000 λίρες. Αλλά όχι.

Η ιστορία και η φωτογραφία δημοσιεύτηκαν στη βρετανική Sun κι έγιναν ανάρπαστες αμφότερες, τόσο που ο κόσμος έστελνε μηνύματα στον φωτογράφο και του έλεγε ότι τους έφτιαξε τη μέρα.

Κάπου εκεί κοπήκαν οι χαρές του. Η Wikipedia ανάρτησε τη φωτογραφία και όταν εκείνος ζήτησε να την κατεβάσουν, καθώς αποτελεί ιδιοκτησία του, «έφαγε πόρτα». Όχι, δεν αποτελεί δική του ιδιοκτησία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, αφού δεν την τράβηξε εκείνος, αλλά ο πίθηκος.

Κάπως έτσι τελείωσε και η ιστορία του Slater. Έχασε τα χρήματα κι έμεινε με τη φήμη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)