Γενικά

26 Μαΐου 2014 17:57

Η επίσημη… πρώτη για 5 σπάνια λευκά τιγράκια

Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό, τη Δευτέρα, στο ζωολογικό κήπο Kernhof στην Αυστρία.

-


Τα πέντε τιγράκια - τέσσερα θηλυκά κι ένα αρσενικό - ήρθαν στον κόσμο στις 25 Απριλίου στο ζωολογικό κήπο στη Kernhof στην Κάτω Αυστρία, περίπου 100 χλμ νοτιοδυτικά της Βιέννης.

Σύμφωνα με το ζωολογικό κήπο, αυτή ήταν η πρώτη γνωστή περίπτωση ενιαίας γέννας λευκών τίγρεων στην Ευρώπη.

Τα μικρά τιγράκια, η Lali, η Lela, η Lila, η Lulu και ο Obama, κρατήθηκαν μακριά από τους επισκέπτες για ένα μήνα, ώστε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου να βεβαιωθούν ότι ήταν υγιή και να παρακολουθήσουν στενά την πρόοδό τους.

Η μητέρα τους, η Burani, μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο από τη Γερμανία πριν από τρία χρόνια, και αυτή ήταν η τρίτη γέννα της, ενώ ο πατέρας τους, είναι μια άσπρη τίγρη που ονομάζεται Σαμίρ.

Η σπάνια λευκή τίγρη δεν είναι ξεχωριστό υποείδος, ούτε albino. Το μοναδικό χρώμα της την κάνει ιδιαίτερο στόχο για τους λαθροθήρες και αυτό σε συνδυασμό με την απώλεια ενδιαιτημάτων σημαίνει ότι είναι κοντά στην εξάλειψη στην άγρια φύση και γι’ αυτό ζει κυρίως σε αιχμαλωσία.

Ο ζωολογικός κήπος Kernhof, ο οποίος άνοιξε το 2000, ειδικεύεται στο λευκά ζώα, και διατηρεί ζώα όπως λεοπαρδάλεις χιονιού, άσπρες τίγρες και Αλμπίνο καγκουρό.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)