Γενικά

10 Μαΐου 2014 12:21

Δύο πυροσβέστες θυσιάστηκαν για να σώσουν έναν κύκνο

Στη Λιέγη του Βελγίου δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σώσουν έναν κύκνο.

-

Οι Βέλγοι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός κατοίκου της Λιέγης, ο οποίος έβλεπε έναν κύκνο να κινδυνεύει να πνιγεί από τις δίνες που σχηματιζόντουσαν από τα ρεύματα ενός ποταμού.

Ο πρώτος πυροσβέστης βούτηξε στα νερά του ποταμού για να βγάλει τον κύκνο, του οποίου η ζωή κινδύνευε από τα ρεύματα και παρασύρθηκε και ο ίδιος. Ο δύτης συνάδελφός του, μόλις αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί, βούτηξε να σώσει τον πρώτο πυροσβέστη, αλλά είχε κι αυτός την ίδια κατάληξη.

Ο τρίτος πυροσβέστης που βούτηξε στα ορμητικά νερά του ποταμού, απλά ανέσυρε τα πτώματα των δύο συναδέλφων του. Ήταν πλέον αργά. Ο πρώτος είχε χάσει τη ζωή του, πιθανότατα από ανακοπή και ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή την χθες βράδυ σε νοσοκομείο της περιοχής.

Την ανακοίνωση για το θάνατο των δύο πυροσβεστών έκανε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζοέλ Μιλκέ, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η τύχη του κύκνου παραμένει άγνωστη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)