Γενικά

04 Μαρτίου 2014 23:50

Αντιλόπες που την είχαν «ακούσει» κατέστρεψαν καλλιέργειες

«Μαστουρωμένες» αντιλόπες προκάλεσαν καταστροφές σε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών στην κεντρική Ινδία.

-



Σύμφωνα με εφημερίδα της χώρας που επικαλείται δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, οι αντιλόπες μπήκαν σε χωράφια όπου καλλιεργείται όπιο και έφαγαν τους καρπούς και στη συνέχεια κατέστρεψαν τις καλλιέργειες στην περιοχή Μαντσαούρ του κρατιδίου Μάντια Πράντες

«Δεχτήκαμε καταγγελίες από τους αγρότες», δήλωσε ένας αξιωματούχος της δασικής υπηρεσίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι είναι περίεργο «αφού η κατανάλωση οπίου θα έπρεπε να ηρεμήσει τα ζώα και όχι να τα κάνει να πάθουν αμόκ».

Αν και περιφρουρούν τις καλλιέργειες και παρότι τις έχουν περιφράξει, οι αγρότες της περιοχής αδυνατούν να ελέγξουν τα ζώα. «Μπαίνουν μέσα μόλις μας πάρει ο ύπνος», ανέφερε ένας ντόπιος στην εφημερίδα Times of India.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αντιλόπες ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη προτίμηση για τους καρπούς της παπαρούνας πριν από περίπου δύο χρόνια.

Οι βοσέλαφοι, όπως αποκαλούνται στην Ινδία, συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια των 50-100 ζώων, όμως όταν πρόκειται για όπιο προτιμούν τη... μοναξιά, υποστήριξε ένας αγρότης.

Στην ασιατική χώρα επιτρέπεται η καλλιέργεια οπίου για ιατρικούς σκοπούς, όμως οι άδειες για την καλλιέργειά τους, δίνονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)