Γενικά

18 Δεκεμβρίου 2013 14:41

Ο «Manneken Pis» έγινε σοκολατένιο άγαλμα

Το διάσημο χάλκινο άγαλμα των Βρυξελλών, γνωστό ως «Manneken Pis», απέκτησε ένα τεράστιο σοκολατένιο ομοίωμα.

-

Το αγοράκι που ουρεί σε ένα σιντριβάνι στις Βρυξέλλες είναι ευρέως γνωστό και έχει κατά καιρούς εμπνεύσει πολλούς ζαχαροπλάστες αλλά και καλλιτέχνες.

Αυτή τη φορά όμως ενέπνευσε το εργοστάσιο σοκολάτας Zaabar, το οποίο αποφάσισε να φτιάξει το μεγαλύτερο σοκολατένιο αντίγραφο που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Προμηθεύτηκε έτσι 1.000 kg καθαρής βελγικής σοκολάτας και ανέθεσε στον γλύπτη Stephanie Dewitte να φτιάξει ένα άγαλμα 2,5 μέτρων. Ο γλύπτης, έμπειρος όσον αφορά στην πέτρα και τον πυλό, δήλωσε ότι αυτή η τεχνική με τη σοκολάτα είχε πολλές προκλήσεις!

«Το υλικό είναι εύθραυστο. Ορισμένα ρωγμές που σχηματίζονταν κατά τη διάρκεια της ψύξης της σοκολάτας έπρεπε να καλυφθούν», τονίζει ο Dewitte, ο οποίος επί ένα μήνα, κάθε μέρα, «πελεκούσε» περίπου 40 κιλά σοκολάτας!

Το έργο θα παραμείνει στην έκθεση του εργοστασίου Zaabar μέχρι το 2015 , όταν θα μεταφερθεί στο μουσείο σοκολάτας στη Μπριζ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)