Γενικά

12 Δεκεμβρίου 2013 12:35

«Σχιζοφρενής» ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας

Άλλα αντ’ άλλων μετέφραζε στη γλώσσα των κωφαλάλων τις δηλώσεις των ξένων ηγετών στην επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα.

-

Εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τον 34χρονο Ταμσάνκα Τζαντζιέ να κάνει ασυνάρτητες κινήσεις με τα χέρια του, στην προσπάθεια του να μεταφράσει στη νοηματική γλώσσα τις ομιλίες ξένων ηγετών για τον εκλιπόντα Νέλσον Μαντέλα.

Οργανώσεις κωφαλάλων κατήγγειλαν το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «διακωμώδηση» της επιμνημόσυνης τελετής, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.

Σε δηλώσεις του σε εφημερίδα του Γιοχάνεσμπουργκ, ο Τζαντζιέ υποστήριξε πως «είχε παραισθήσεις και άκουγε φωνές», με συνέπεια να μην μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις του. «Υπήρξα διερμηνέας σε πολλά συνέδρια, δεν είμαι απατεώνας», ισχυρίστηκε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «είναι ένας άρρωστος, που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για… σχιζοφρένεια».

Φυσικά, η αιτιολόγηση του κάθε άλλο παρά ανακούφιση προκάλεσε στην νοτιοαφρικανική κυβέρνηση, η οποία επέτρεψε την παρουσία ενός καθ’ ομολογία «σχιζοφρενή» στην εξέδρα των επισήμων, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ξένων ηγετών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)