Γενικά

23 Νοεμβρίου 2013 09:33

Ράβδοι χρυσού βρέθηκαν σε αεροπλάνο στην Ινδία

«Θησαυρό» αμύθητης αξίας ή πιο συγκεκριμένα ράβδους χρυσού ανακάλυψαν καθαρίστριες σε τουαλέτες αεροσκάφους  στο αεροδρόμιο της Καλκούτα στην Ινδία.

-


Το συνεργείο καθαρισμού εντόπισε μέσα στην τουαλέτα εμπορικού αεροπλάνου της εταιρείας Jet Airways στην ανατολική Ινδία 24 ράβδους χρυσού αξίας μεγαλύτερης από ένα εκατομμύριο δολάρια, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Η Ινδία μαζί με την Κίνα είναι από τις μεγαλύτερες χώρες παγκοσμίως στη μεταχείριση χρυσού και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση στη λαθραία μεταφορά χρυσού στη χώρα, ύστερα από την τρίτη αύξηση-μέσα σε ένα χρόνο- των δασμών στις εισαγωγές που στόχο έχει τη μείωση της ζήτησης του πολύτιμου αυτού μετάλλου.

"Το συνεργείο καθαρισμού του αεροδρομίου πραγματοποιούσε τις συνηθισμένες εργασίες του και εντόπισε δύο σακούλες στις τουαλέτες του αεροσκάφους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του αεροδρομίου Μ.Π. Μίσρα. "Κανένας δεν αναζήτησε τις ράβδους βάρους ενός κιλού. Καμία σύλληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής", είπε ο ίδιος.

Ο ανώτατος αξιωματούχος της τελωνειακής υπηρεσίας εκτίμησε ότι η αξία των ράβδων είναι περίπου 813.000 ευρώ.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)