Γενικά

03 Νοεμβρίου 2013 10:54

Ταξίδι με αερόστατο στο διάστημα για «λίγους»

Μια συγκλονιστική εμπειρία υπόσχεται μια αμερικανική εταιρεία σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλον… πλανήτη.

-

Αίσθηση προκαλεί η δημιουργία ειδικής κάψουλας, η οποία δεμένη σε αερόστατο θα επιτρέπει σε ανθρώπους να ταξιδέψουν σε ύψος μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Η αμερικανική εταιρεία World View Enterprises σε σχετική ανακοίνωσή της δηλώνει ότι είναι έτοιμη να εγκαινιάσει ένα ταξίδι στα όρια του διαστήματος, σε όσους επιθυμούν να ζήσουν μια εμπειρία ανεπανάληπτη και μοναδική σαν και αυτή που έζησε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρντεν ο μόνος άνθρωπος που πήδηξε προς τη Γη από τη στρατόσφαιρα.

Το ταξίδι θα ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 55.000 ευρώ και η εταιρεία πιθανολογεί ότι τα πολυαναμενόμενα δρομολόγια προς το διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν για το κοινό το 2016 και θα έχουν διάρκεια 2,5 ωρών, και ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει δοκιμαστικά ταξίδια από φέτος.

Η πρόεδρος της World View Enterprises, Τζέιν Πόιντερ δήλωσε ότι «υπάρχουν αντίστοιχα μπαλόνια που έχουν πετάξει τόσο ψηλά αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες». «Από τεχνικής πλευράς, το εγχείρημα δείχνει απόλυτα λογικό» συμπλήρωσε η ίδια.

Η θέα της Γης και το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αντιληφθούν το γεγονός ότι ο πλανήτης είναι στρογγυλός αποτελεί για την Πόιντερ το μεγάλο «ατού» του όλου εγχειρήματος από επιχειρηματικής σκοπιάς και με μεγάλες δόσεις χιούμορ «υποσχέθηκε ότι δεν θα ανοίξουν την πόρτα (της κάψουλας) να σας πετάξουμε έξω».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)