Γενικά

26 Οκτωβρίου 2013 17:27

Γυναίκες διεκδικούν το δικαίωμα στην οδήγηση

Να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην  οδήγηση, αποφάσισαν γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, παρά τη σχετική απαγόρευση και τις προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών.

-

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία δεν οδηγούν οι γυναίκες, παρότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Ωστόσο, άδειες οδήγησης εκδίδονται, μόνον, για άνδρες ενώ στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί αυστηρά γυναίκες που συνελήφθησαν να οδηγούν.

Ακτιβιστές είχαν ζητήσει από τις γυναίκες να αγνοήσουν την άτυπη απαγόρευση που ισχύει εδώ και μια δεκαετία στο συντηρητικό βασίλειο.

Περισσότερα από δέκα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο YouTube, στο πλαίσιο της εκστρατείας της 26ης Οκτωβρίου, που δείχνουν γυναίκες να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία.

Δυνάμεις ασφαλείας και άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικές αρτηρίες πολλών πόλεων για να συλλάβουν τις γυναίκες παραβάτες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)